Krize rağmen gemi aldı, 55 kişiye istihdam sağladı 
 
Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin sayılı LPG şirketlerinden Turnagaz, yurtdışından ithal ettiği LPG'yi (sıvılaştırılmış petrol gazı) kendi gemisiyle taşımaya başladı. Firma, son yaptığı yatırımla 55 kişiye istihdam sağlamış oldu.  
 
Turnagaz'ın bağlı olduğu Gesan Yatırım ve Ticaret A.Ş, Rusya'dan gaz taşımak için İngiliz ortak ile LPG gemisi satın alırken bir tane de gemi kiraladı. Şirketin bünyesinde bulunan gemiler yılda 100 bin ton gaz taşıma kapasitesine sahip.

Gesan Yatırım ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Engin, yaşanan ekonomik krizde yaptıkları yatırımla istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'de Ordu-Samsun ve Kocaeli'nde 3 LPG dolum tesisine sahip olan Turnagaz, Petrol Ofisi ile yaptığı işbirliği sonrası yatırımlarına hız verdi. LPG sektörünün önde gelen firmalarından olan Turnagaz ile Petrol Ofisi arasında yapılan işbirliği ile Kastamonu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ağrı'ya kadar 17 ilde bulunan tüm Petrol Ofisi bayilerine LPG otogaz ikmali Turnagaz tarafından yapılıyor.

Turnagaz, Petrol Ofisi bayilerine LPG taşımakla kalmıyor aynı zamanda söz konusu illerdeki Petrol Ofisi bayilerinin LPG tedarikçiliğini de üstlenmiş durumda. Bu anlaşma sonrasında Turnagaz 900 ton kapasiteli 'Gaz Monach' isimli gemiyi satın alarak bünyesine kattı. Firma bin 300 ton kapasiteli 'Sigaz Earl' isimli gemiyi de kiraladı. Gesan Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Engin LPG'yi kendi gemileri ile taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.

Karadeniz'in uluslararası karasularında bir gemide Turnagaz markasının olmasının çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Engin, "Türkiye'nin yıllık LPG ihtiyacının yüzde 75'i yurtdışından ithal ediliyor. Turnagaz olarak başka bir şirkete bağımlı kalmadan kendi gazımızı kendi gemilerimizle taşımamız çok önemli bir yatırımdır." şeklinde konuştu.

Turnagaz, Rusya'dan taşıdığı LPG'yi Ordu ve Samsun dolum tesislerinden LPG bayileri vasıtasıyla 'tüplü lpg' ve otogaz bayileri vasıtasıyla 'otogaz lpg' olarak abone ve kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Ayrıca dökme lpg kullanıcılarına da direkt satış yaparak lpg'nin 'dökme lpg' olarak satış ve taşımacılığı yapıyor.

Editör: TE Bilişim