Konteyner yüzleri güldürdü yatırımlar tam gaz sürüyor

 

Türkiye'de geçtiğimiz yıl elleçlenen 3.8 milyon teu konteynırın yüzde 50'sinin Marmara bölgesindeki limanlardan yapılıyor olması yatırımcıları harekete geçirdi.

Konteynır pazarı dünyada yüzde 7, Türkiye'de ise yüzde 15 büyüdü. Geçen yıl Türk limanlarında 3.8 milyon teu konteyner elleçlemesi yapıldı. Hızlı büyüme karşısında zor durumda kalmak istemeyen limanlar ise 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yeni ve ilave limanlarla birlikte bu yıl elleçleme miktarının 4.5 milyon teu'ya çıkacağı tahmin ediliyor.

90 milyon teu'ya sahip dünya deniz ticaretindeki konteynır trafiğinin 2020 yılında 200 milyon teu'ya ulaşması bekleniyor. Bu yıl sonunda 4.5 milyon teu cllcçlemesi düşünülen Türkiye'nin 5 yıl sonra 8.4 milyon teu'ya ulaşacağı öngörülüyor. Bu hızlı büyümeye seyirci kalmak istemeyen limanlardaki son durum ise şöyle:

  • 6 yılda 350 milyon dolar yatırım sonucu 1.3 milyon teu kapasiteye sahip İstanbul Amarlı'daki Marport, Türkiye'nin en büyük konteynır limanı.
  • İzmit Körfezi'nde yer alan 100 bin teu kapasiteli Yılport, üç fazda gerçekleştireceği 450 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında 2 milyon teu kapasitesine sahip olacak.
  • 2005'in sonunda Erdemir'in Yarımca'daki arsasını alarak onay bekleyen Dubai Port, 170 milyon dolardan fazla yapacağı yatırımla 1 milyon teu kapasiteli konteynır terminaline sahip olmayı hedefliyor.
  • Körfez'deki bir diğer konteyner terminal projesi ise Belde Limanı'nda devam ediyor. 2008 sonunda faaliyete geçmesi planlanan terminalin yıllık kapasitesi 1 milyon teu olacak. Toplam yatırım sonunda ise kapasitesi 2,4 milyon teu'ya ulaşacak.
  • özelleştirilen Mersin ve İzmir gibi TCDD limanlarının ihale şartnamesindeki yatırım zorunluluğu bu limanlarda kapasite ve modernizasyon yatırımını artıracak. Mersin Limanı'nı alan PSA-Akfen Grubu şimdiden limana 20 milyon dolarlık ekipman yatırımı yaptığını açıkladı.

Kaynak: Milliyet Business

Editör: TE Bilişim