KKR seferlere zam yaptı nakliyeciler ayaklandı

UN RO -RO ’yu satın alan KKR ’nin ro-ro sefer başına 130 euro zam yapması, nakliyecilerin tepkisine yol açtı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND ) tarafından yapılan açıklamada, satış sürecinin son aşaması olan Rekabet Kurulu kararı dahi beklenilmeden KKR ’nin zam yapması eleştirdi.

Açıklamada, “KKR , Kurul’dan onay alması durumunda acaba daha ne kadar zam yapacaktır?” diye soruldu. UND ’nin UN RO -RO ’nun satış sürecine baştan beri karşı olduğu hatırlatılan açıklamada, şu noktalara dikkat çekildi:

ZAM BİZİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

“ABD ’li fon şirketi KKR şirketi almadan önce ‘zam yapmayacağız’ açıklaması yaptı Ancak daha iki hafta geçmeden yapılan sefer başına 130 euroluk zam, nakliye ve ihracat sektörünü şaşkına çevirdi. Böylece seferde 240 adet treyler taşıyan bir RO -RO gemisi bir seferde 31 bin 200 euro motorin zammı yaparak kârını artırmıştır. 31 bin 200 euroluk sefer başına ekstra gelirin motorin zammı gerekçesi ile izah edilmesi mümkün değildir.” UN-RO -RO için son kararın Rekabet Kurulu tarafından verileceği hatırlatılan açıklamada, kurulun gelinen noktayı iyi değerlendirmesi gerektiği belirtildi.

TÜRK MALLARINA DARBE

Bulunduğu hat üzerinde tekel niteliğinde olan UN RO -RO ’nun yarın alacağı kararların nakliye sektörüyle beraber, AB ülkelerine yapılan ihracatı da olumsuz yönde etkileyeceği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Hali hazırda zaten düşük karlılıkla ayakta durma mücadelesi veren taşımacılık sektörünün yanı sıra Türk ihracatçısının sefer maliyetlerine 130 euro daha ek gelmesi; Avrupa vitrinlerinden Türk mallarının inmesine yol açabilecektir. UN RO -RO yetkilileri bu zammı derhal geri almalı.”

Bugün

Editör: TE Bilişim