İlk olarak 2015 yılında gerçekleştirilen “Kılavuzluk / Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi”, gerek işlenen konuları gerekse de bu zamana dek hiç yapılmamış olması nedeniyle denizcilik sektörünün yoğun ilgisini çekmişti. 2017 yılında da düzenlenmesi planlanan kongre, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odasının öncülüğünde İMEAK Deniz Ticaret ODASI, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün eş başkanlığında organize edilmektedir. Kongre kapsamında kılavuzluk hizmetlerinin, römorkörcülük hizmetlerinin ve bu hizmetlere ait teknolojik gelişmeler ile römorkör inşa sanayi konularında endüstrinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, akademik düzeyde elde edilen bilgilerin paylaşılması ve paydaşlar arasında sosyal ortamın oluşturulması amaçlanmıştır.

İlk kongrede ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda kurumsal hale getirilen kongrenin organizasyon komitesi, 2017 Şubat ayı itibariyle çalışmalarına başlamıştır.Pilotage Towage Services and Technologies Congress ’17 Kongresi, 27-28 Ekim 2017 tarihlerinde, İzmir Hilton Otelinde, uluslararası ve çok dilli bir yapıda gerçekleştiriliyor.

Kongrede 35 bilim adamının hazırlamış olduğu 19 akademik bildiri 4 ayrı oturumda sunulacak olup, bunun yanında Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkanı,Kaptan Stein Inge DAHN, Avrupa Römorkör Sahipleri Birliği Genel Sekreteri Anna Maria DARMANIN, Robert Allan Ltd. Şirketi Başkan Yardımcısı Vince den HERTOG ile Roterdam Kılavuzluk Teşkilatı Başkanı ve ISPO Başkanı Kaptan Willem BENTINCK’de konuşmacı olarak katılıyor.

Ayrıca kongrede 7 Üniversitesinin Denizcilik Fakültesinden katılan 42 öğrenci, denizcilik endüstrisinden beklentileri ve gelecekleri ile ilgili kaygıları hakkında sunum yapacakları bir oturum da gerçekleştirilecek.

Kongre ile ilgili detaylı bilgilere www.ptstcongress.org web sitesinden ulaşılabilmektedir.

Editör: TE Bilişim