Kadınlar Dümene Geçiyor!

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, Başkan Yardımcıları Pınar Kılıç, Seray Seyfeli, Yönetim Kurulu Üyeleri Nursel Altunkaynak ve Aygül Akar Önal, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyarette denizcilik sektöründe kadın istihdamı, gençlerin denizcilik ve deniz temizliğiyle ilgili bilgilendirilmesi ve yelken sporunun yaygınlaştırılması konularında yapılacak ortak projeler ele alındı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, EGİKAD’ın yaptığı başarılı çalışmaları yakından izlediklerini belirterek, Derneğin kadınları girişimciliğe teşvik eden örnek projeler gerçekleştirdiğini söyledi. Denizcilikle ilgili her projede sivil toplum kuruluşları ile keyifle çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Denizcilik sektöründe çalışan kadın sayısı her geçen gün artıyor. Denizcilik liseleri ve fakültelerinde çok sayıda kız öğrenci okuyor. Denizcilikte en büyük sıkıntı staj yapılacak gemi bulmakta yaşanıyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın desteği ile Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi’nin 2 gemisinde staj önceliği kız öğrencilere veriliyor. Odamız, denizcilik sektöründe kadın istihdamını desteklemek için pozitif ayrımcılık yapıyor. Denizcilik eğitimi oldukça pahalı. Gemide çalışmak ise çok zor. Ne kadar kadın sektöre girerse bizim için o kadar iyi olur. Son yıllarda birçok armatör firmada kadın çalışan sayısı artıyor. Aile şirketlerinde çok sayıda kadın yönetici artık dümenin başında” dedi.  

YELKENLER ANADOLU’YA AÇILACAK 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros ise “Kızlar Dümene Geçiyor” adlı bir proje kapsamında pilot liseler seçerek, kız öğrencilere denizciliği anlatmak istediklerini söyledi. Antitoros, “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Fakat denizcilikten yeterince yararlanamıyoruz. Denizciliği sevdirmek, kızlarımızı yelkenle tanıştırmak için Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile birlikte çalışmak istiyoruz” diye konuştu. 

Yelken sporunu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar tüm Anadolu kıyılarında yaygınlaştırmak için İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu ve Piri Reis Üniversitesi’nin bir proje hazırladığını açıklayan Yusuf Öztürk, bu proje kapsamında EGİKAD üyeleriyle de organizasyon yapabileceklerini söyledi. Öztürk, “Denizcilikle ilgili her projenize destek oluruz. Ben aynı zamanda TURMEPA/Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Başkanıyım. Liselere gidip çocuklarımıza hem denizciliği hem de deniz temizliğini anlatalım” dedi.  

Editör: TE Bilişim