İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından her yıl şehre ekonomik, sosyal ve kültür hayatına önemli katkı yapan kişi veya kuruluşlara verilen "İzmir Şehrine Katkı Ödülü", bu yıl Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a verildi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İzmir'in ticari yaşamına yaptığı katkı, kruvaziyer turizm, spor ve kültür hayatına verdiği destek, İzmir Limanı'nı en çok kullanan olarak ülkemizin en büyük konteyner limanı olmasını sağlaması ve vergi ödemedeki başarıları nedeniyle Yönetim Kurulumuz, ödülün Lucien Arkas'a verilmesini kararlaştırdı" dedi.

Arkas, 1902 yılında ithalatçı bir firma olarak İzmir'de kuruldu. 1944 yılında uluslararası taşımacılık alanında faaliyet göstermeyse başladı. Arkas'ın gelişimi, halen Arkas Yönetim Kurulu Başkanı olan Lucien Arkas'ın, 1964 yılında Lucien Arkas Vapur Acenteliği'ni kurması ile hız kazandı. Arkas Holding bünyesinde bugün taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren 37 şirketi bulunuyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim