İzmir Shipyard'da Güney Kora'ye Teknoloji transferi

Temelleri 1996 yılında atılan Gözüyılmaz Mühendislik’in yurtdışı markası olan İzmir Shipyard, uluslararası pazarlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gözüyılmaz Mühendislik’in yurtdışı markası olan İzmir Shipyard, Güney Kore’nin alanında köklü ve öncü kuruluşu olan ONO Group ile uzun görüşmeler ve karşılıklı ziyaretlerin ardından, 10 Mayıs 2019 tarihinde, Seul’de Izmir Shipyard teknelerinin satış distribütörlüğü anlaşması imzalanarak başta Güney Kore olmak üzere Çin ve Japonya pazarları için önemli bir ihracat ağının temelleri atıldı.

Ülke ekonomisi adına son derece sevindirici olan bu gelişmeye ilaveten, yine ONO Group ile satış distribitörlüğünün yanı sıra, İzmir Shipyard tarafından geliştirilen teknelerin tasarım, mühendislik ve üretim süreçlerini kapsayan bilgi ve deneyimin Güney Kore’ye aktarımına imkan tanıyan know-how ve teknoloji transferi anlaşması sağlanarak, bu alanda da bir ilke imza atılmıştır.

İmza Töreninde hazır bulunan İzmir Tersanesi Gemi Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür İnam; “Öncelikle, çok mutlu ve gururlu olduğumuzu belirtmek isterim. İki dost ülke arasındaki ekonomik işbirliğine yapılan bu katkının artarak devam etmesi ve diğer hedef pazarlara taşınması için İzmir Shipyard markamızla çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz.” yönünde görüşlerini bildirmiştir.

İzmir Shipyard hakk:

Gözüyılmaz Mühendislik Firması’na bağlı bir tersane olan İzmir Shipyard, küçük ve orta büyüklükteki HDPE iş tekneleri üretimine yoğunlaşmış butik bir tersane olarak faaliyetlerini İzmir merkezli sürdürmektedir. 5.000 m2 açık alana kurulu olan işletme, 2.000 m2 kapalı alanda müşteri memnuniyetini öncelikli kılan, üstün kalitede üretim anlayışı ile hizmet verdiği ulusal ve uluslararası müşterilerine, yenilikçi HDPE malzeme ile üretilen, %100 geri dönüşebilen, bakım masrafı gerektirmeyen, çevreci ve inovatif iş tekneleri, devriye ve denetim botları, araştırma tekneleri, çok amaçlı iş botları gibi liman, marina, deniz mühendisliği benzeri ticari ve endüstriyel segmentteki müşterilerine hizmet vermektedir.

Editör: TE Bilişim