İZMİR DTO, SEKTÖR TOPLANTILARINA START VERDİ

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin organizasyonu ile Kuşadalı denizciler bir araya geldi. Sorunlar tartışıldı, çözüm önerileri getirildi. Rota; ‘Kuşadası için elele’ olarak belirlendi. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen sektör toplantılarının ilki Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Deniz Ticaret Odası Kuşadası Ofisi’nde düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Sahil Sağlık Tabipleri, TURSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, Gümrük ve Polis birimleri, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Erol Çağlar, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ile acenteler katıldı. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, yetkililer tarafından sektör ile ilgili dile getirilen sorunları dinlediler.

Toplantıda; kruvaziyer turizminden önemli bir pay alan Kuşadası’nın bu noktada yaşadığı sorunlar dile getirildi, çözüm önerileri arandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, kruvaziyer gemilerden alınmakta olan navlun payı ücretlerinin yasal prosedürünü anlatarak, liman aidatı uygulamasının üyelerin lehine bir uygulama olduğunun altını çizdi.
Dologh, “Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi yalnız İzmir için çalışmıyor. Başka Kuşadası olmak üzere Çeşme, Dikili, Ayvalık giib yerlere de hizmet veriyor. Bu bakımdan uğrak liman ayrımı DTO’yu doğrudan ilgilendirmiyor. Önemli olan ülkenin çıkarı. Bunun yanında Kuşadası, kruvaziyer turizminin gözbebeği. Bu yıl yaklaşık 650 gemi bekleniyor. Bu da Kuşadası’nın kruvaziyer turizminde iyi bir dönem geçireceğinin göstergesi” diyerek görüşlerini aktardı.

Toplantıda dile getirilen bir başka sorun ise yatçıların bağlama yeri konusu ile ilgiliydi. Yatçılar,  teknelerin onarım ve bakımı için bağlama hususunda sıkıntılarını dile getirdiler.

Bu konuda Dologh, yatçılar için yeni bağlama yeri yapılması konusunda araştırma yapılacağını, Kuşadası’nda bulunan SETUR Marina’nın belli oranlarda yardım yapabildiğini anlattı.

Sahil Güvenlik Komutanı  Deniz Yüzbaşı Hasan Aldemir ise atık su deşarj çalışmaları için tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi. 

Kaynak: Nuran Can/İzmir

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim