Kaptan Levent Akson ve Müh.Burak Alkoç İstanbul Gaz ve Enerji Gemi İşletmeciliği adlı şirketi açık deniz deniz projelerinde ve LNG tesislerinde rol oynamak  için güçlerini birleştirdiler ve denizaşırı ve denizcilik sektörü için geçmeli mavnalar ve mürettebat transfer gemileri inşa etmek için Çinli ve Türk tersaneleri ile görüşmelere başladılar.

Levent Akson şirketin kuruluş amacını ‘Ülkemizin kaçınılmaz yatırımlarından olan FSRU, FPSO, LNG gemileri, sondaj gemileri, sismik araştırma gemileri ve bu sistemlere bağlı lojistik destek gemilerinin mutlaka Türk zabitan ve mürettebat ile işletilmesi olacaktı’ diye açıkladı.

Şirket ortaklarından Burak Alkoc, TradeWinds'e yaptığı açıklamada siparişlerinin Nisan ayında netleşeceğini belirtti.

Ancak şirketin projeleri arasında sondaj kuleleri, sismik araştırma gemileri, destek gemileri ve ankraj römorku tedarik gemileri de bulunuyor ve konuyla ilgili bu ay içinde çeşitli teklifler verilmesi planlanıyor.

ISGEMS'in uzun vadeli planları arasında, projeyi desteklemeyi kabul eden dış yatırımcılarla işbirliği içinde bir LNG bunker gemisinin inşası da var.

Şirket ayrıca, Güney Kore'de inşaat halinde olan ve Türkiye'deki enerji şirketi Botas için yapım aşamasında olan yüzen bir depolama ve yenileme birimiyle ilgili olarak ihaleye de hazırlanıyor.

Editör: TE Bilişim