İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclisi bugün (12.10.2017) Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın meclisin bir aylık faaliyet rapor sunumuyla başladı ve yine Metin Kalkavan'ın konuşması ile sona erdi. 3 saate faaliyetleri anlatan Kalkavan'ın konuşmasının sonunda toplantı, Cengiz Kaptanoğlu'nun "meclis toplantısı bitmiştir" sözüyle sona erdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, mizan ve faaliyet raporlarının sunumu ile başlandı. İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan faaliyet raporlarının sunumuna Gürcistan’da yapılan “Blue Economy İn The Black Sea” konferansından söz ederek başladı ve konferansa katılan Alev Tunç’a konu ile ilgili bilgi vermesini istedi. Alev Tunç Gürcistan’da yapılan Anakliya Limanı tanıtımından ve konferansla ilgili bilgileri meclise anlattı.

Kalkavan; "Önceleri paramız başka okullara gidiyordu"

Metin Kalkavan sunuma devamla kendilerine neler yapacaksınız anlatın diyenlere biz en büyük eserimizi Piri Reis Üniversitesini yaptık diyoruz dedi. Önceleri paraların başka okullara gittiğini ancak şimdi kendi okullarını yaptıklarını anlatan Kalkavan “Piri Reis Üniversitesi en büyük eser, bu eserin üstünde faaliyet yapılamaz artık” dedi.

Metin Kalkavan ayrıca oda gelirlerinin yüzde 60’ının Piri Reis Üniversitesine aktarıldığını da sözlerine ekledi.

Kalkavan ayrıca bir önceki meclis toplantısı konuşmalarını tekrar dinlediğini belirterek kendilerinin kimseyi fetöcülükle suçlamadığını belirtti ve” Zorda da kalsanız, seçimi kaybetseniz de, bu mücadeleyi yapacaksınız. FETÖ mensupları veya sempatizanlarını odanızın herhangi bir organına, meclisine yönetimine sokmayın. İşi sıkı tutun. Seçimlerini ertelenmesinin ana sebeplerinden biri bu. Bir başkanımızın bu konuda fetöcülerin oda borsalarda hala aktif olduklarını söyledi. Sanayi odasına kaydolmak için en az 10 işçi çalıştırmak lazım. Maalesef Fetöcüler hala aktif olarak çalışıyor. Kimin daha bu sistemin içinden çıkacağını kimse bilmiyor. Dilerim bizden kimse çıkmaz." Dedi. Kalkavan her zamanki faaliyet sunumundan farklı olarak oda faaliyetlerine katılan üyelere söz vererek uzun uzun aylık faaliyet raporuna devam etti ve yaklaşık 3 saat kürsüde kaldı.

Kalkavan konuşması esnasında İMEAK DTO Kocaeli temsilcisi Av. Vedat Doğusel'e de söz verdi. Doğusel Kocaeli temsilciliğinin çalışmalarını aktardı. Kocaeli temsilciliğinin şubeye dönüştürülmesinin mecliste oylanması önerisinde bulunuldu.

Nalbantoğlu: “İşin kolayına kaçıldı ve ticari yatların yurt dışı çıkışı durduruldu.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu söz aldı ve seçimle ilgili konuşmayacağını kendilerinin gündeminin Yunanistan ile yaşanan feribot krizi olduğunu belirtti. Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Şu anda yatlarımızın yurt dışına çıkışları yasaklanmış durumda. Bugün feribotların yurt dışı çıkışının son günü olarak bize bildirilmişti ama o kalktı. Feribotların yurt dışı çıkışı devam edecek ama ticari yatların yurt dışı çıkışı maalesef durduruldu ve henüz kaldırılmadı. Çok yakın zamanda da kaldırılma ihtimali de ben görmüyorum. Eğer biz yatlarla gemilerimizi ayırmazsak bizim diğer ülkelerin yaptığı gibi yatlarımızın geleneksel teknelerimiz olduğunu şerhini düşmezsek bu yurtdışı çıkışlarımızda ticari yatların tutulması devam edecek. Yurt dışına çıkacak olan yatların tamamının yasaklanması yerine bu port site kontrollerimizin yurt dışına çıkacak olan yatları, ticari yatları kontrol edip dışarıda tutuklanıp tutuklanmayacağına dair fikir vermeleri mümkün. Çünkü neticede port siteye kontrolün neleri kontrol edeceği, teknede neler isteyeceği malum. Dolayısıyla bunları kontrol ederek bu teknelere bence izin verilmesi lazımdı. Ama bana göre işin kolayına kaçıldı ve ticari yatların yurt dışı çıkışı durduruldu."

Gündüz Nalbantoğlu’nun konuşmasından sonra Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan tekrar söz aldı. Kalkavan “Dünyanın ülkemize özgü bir marka değeri olan mavi yolculuk Blue Voyage'ı oluşturan geleneksel ahşap yapım ticari yatlarımızın özel denetleme ile yolcu güvenliklerinin en üst seviyede tutulması için sektör ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerekli önlem ve tedbirler alınmaktadır” dedi. Devletin aldığı tedbirlerin her zaman yanında olduklarının altını çizen Kalkavan, Yakalanan başarının devam etmesinin ancak emniyet standartlarının sürekli olarak sağlanmasıyla mümkün olacağını, İşletmecilerin olumsuz etkilenmemeleri için her türlü emniyet tedbirini uygun bir şekilde almaları ve denetlemelere en üst düzeyde hazırlıklı olmaları gerektiğini anlattı.

Kalkavan"Meclisi tarafsız yönetmelisiniz"

Kalkavan ayrıca meclis başkanının tarafsız olması gerektiğini belirterek “siz tarafsız olmalısınız. Siz tarafsız değilsiniz, burada tarafsız meclisi yönetmek zorundasınız. Eğer yönetmeyecekseniz, ineceksiniz bir başkan vekili gelip tarafsız yönetecek. Ben kendi rakiplerimle burada söyleşirim konuşurum. Siz benim rakibim değilsiniz. Benim rakibimseniz geçeceksiniz karşıya. Ben sizlere hiç saygısızlık yapmadım. “dedi. Ayrıca sahada arkasından konuşulduğunu belirten Kalkavan arkasından konuşulanları kürsüden anlatacağını söyledi.

Kaptanoğlu" Seçim zamanı insanlar değişiyor"

Metin Kalkavan’ın konuşmasının ardından Cengiz Kaptanoğlu bu sunumun mecliste yapılan 56. Faaliyet sunumu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;” Bu 56. Sunum bu zamana kadar neredeydi. Tabii seçim yaklaşıyor. Seçim zamanı insanlar değişir. Ben sevgi adamıyım. Yardımcı olmadığım kimse yoktur. Söyleyeceğimi de açık açık söylerim. Biraz daha konuşursa ben de ipliğini pazara çıkaracağım. Seçim bu biri kazanır diğerini tebrik eder. Bu böyle olmaz burada her şeyi ben yaptım diyen ve herkese tepeden bakan bir kişi konuşuyor. Böyle olmaz. Yeni huylar edinmeyin” dedi ve toplantının sona erdiğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim