İlk Denizcilik Kulübü Aliağa'da

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Aliağa Liman Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda denizcilik faaliyet kulüpleri kuruldu.

TÜRKİYE DE İLK DENİZCİLİK KULÜBÜ FAALİYETLERİ ALİAĞA DA BAŞLADI

İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Aliağa Liman Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda denizcilik faaliyet kulüpleri kuruldu. 2006 yılında çalışmalarına başlanan ve 2009 yılı içerisinde okullarda kulüp olarak faaliyet gösteren Denizcilik Faaliyet Kolu Milli Eğitim Bakanlığı"nın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde hayata geçirildi. Eğitim projesi kapsamında İlköğretim Okullarında denizciliği sevdirmek, denizcilik ile çevre bilinci kazandırmak amacıyla denizlerin kullanılmasının ve korunmasının önemi konusunda bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Aliağa Liman Başkanlığı tarafından İlköğretim de bulunan İlkokul ve Lise öğrencilerine seminerler ile bilgilendirme toplantıları yapan Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur “ Bu çalışmalarımızın temelini 2006 yılında attık. Aliağa da ki tüm okullara 2006 yılında Denizcilik Eğitim Seminerleri vererek deniz bilincini aşılamaya gayret gösterdik.” Dedi.

AHMET TURGAY OKUR “ ÜÇ TARAFI DENİZLERLE ÇEVRİLİ ÜLKE SIFATI İLE YETİNMEMELİYİZ”

Aliağa Liman Başkanı Turgay Okur Okullarda kurulan Denizcilik Faaliyet Kulüplerine üye öğrencilere yönelik eğitim seminerlerini devam ettirdiklerini söyleyerek “ Amacımız denizi sevdirmek, denizden faydalandırmak ve 3 tarafı denizlerle çevrili ülke olma sıfatını sadece söz olmaktan çıkarmaktır. Türkiye de ilk kez böyle bir faaliyet kulübü kuruldu. Bu kulüplerin sayısının artmasını ümit ediyoruz. Bu faaliyet kapsamında lise öğrencilerimize 4 adet tekne vererek onların bu konuda eğitilmelerini amaçladık. Bu tekneler diğer okulların öğrencileri tarafından da kullanabilecek. Çeşitli faaliyetler yapacağız, yarışmalar düzenleyeceğiz ve denizden faydalanmanın yollarını öğreneceğiz.” Diye konuştu.

AHMET TURGAY OKUR “ GELECEĞİN KAPTANLARI GEMİ MÜHENDİSLERİ BELKİ SİZLER OLACAKSINIZ”

Faaliyet Kulüplerine üye öğrencilere hitap eden Liman Başkanı Turgay Okur “ Sizde bu isteği ve azmi gördüğümüz takdirde söz veriyorum sizleri amatör birer denizci yapacağım. Bu eğitim seminerlerinden geçenleri de sertifika ve katılım belgesi ile ödüllendireceğiz. Sizler belki de ilerde üç tarafı denizler ile çevrili güzel ülkemizin kaptanları, gemi mühendisleri olacak. Bu yaşlarda aldığınız deniz sevgisi sizlere çok şey katacak. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ülkemizde denizcilik sektörünün bayramıdır. Bu bayramda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Sizler bu etkinliklerde de bulunacaksınız ve kendinizi geliştireceksiniz.” Dedi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz da öğrencilere hitaben yaptığı konuşma da Türkiye de ilk kez kurulan bu kulüplerin ve faaliyetlerin eğitim alanında çok önemli olduğunu belirterek “ Sizleri kutluyorum. Eğitim faaliyetleri içerisinde bu tür faaliyetler önemli bir yer tutuyor. Denizcilik Faaliyetleri Kulübü ile sizler denizlerimizi ve denizcilik alanında ki eğitimleri daha şimdiden alarak bilinç sahibi oluyorsunuz. Bu ülke olarak denizcilik sektörümüzün gelişmesi açısından da çok önemli” diye konuştu.

Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okurun konuşmasının ardından Liman Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan 40 dakikalık bir sine vizyon gösterimi sunuldu ve öğrencilerin sorularına cevap verildi.

Editör: TE Bilişim