İDO'dan yeni deniz otobüsü

Merkezi Hollanda' da bulunan Damen Shipyards Group isimli firma tarafından İDO için Singapur'da inşa edilen 5 deniz otobüsünden ikisi olan Salih Reis-4 ve Burak Reis-3 adlı deniz otobüsleri, İstanbul'a ''Pangani'' isimli özel bir kargo gemisi ile getirildi.

Haydarpaşa Gümrük Sahası Limanı'na yanaşan Pangani gemisinden zarar görmemesi için çok dikkatli ve uzun bir çalışma ile suya indirilen deniz otobüsleri, daha sonra Yenikapı İskelesi'ne götürüldü. İstanbul Boğazı'nda ilk seyirlerini gerçekleştiren gemiler, şehir hatları vapurları tarafından sirenlerle selamlandı.

Her biri 449 yolcu kapasiteli olan yeni katamaran tipi deniz otobüsleri, 30 deniz mili seyir hızına sahip. Yeni tip motorlarıyla daha çevreci ve ekonomik olan gemiler, eski deniz otobüslerine göre daha geniş bagaj olanağı sunuyor.

Konforlu ve geniş iç mekanlara sahip olan gemiler, ayrıca engelli vatandaşlar için daha rahat seyahat imkanı sağlıyor.

DİĞER 3 GEMİ HAZİRANDA GELECEK

İDO' dan alınan bilgiye göre, daha kaliteli, hızlı ve verimli yolcu taşıma kapasitesini sağlamak amacıyla sipariş edilen diğer 3 yeni deniz otobüsü, Haziran ayından tamamlanarak teslim edilecek.

Marmara Denizi'nde Çınarcık, Avşa, Marmara Adası, Esenköy gibi uzak hatlarda kullanılması planlanan 5 yeni nesil deniz otobüsünün her biri 7,5 milyon Dolara mal olacak. Gemileri toplam maliyeti ise 37,5 milyon Dolar.

İDO 5 yeni deniz otobüsünü teslim aldığında filosundaki deniz otobüsü sayısını 25'e çıkarmış olacak..
 
Kaynak: İnternet Haber
www.internethaber.com

Editör: TE Bilişim