Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Deniz Fenerleri Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Sekreteri Francis Zachariae başkanlığındaki üç kişilik IALA heyeti Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz'i ziyaret etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Beylerbeyi ana yerleşkesinde 11 Ocak Cuma günü gerçekleşen toplantıya, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Genel Müdür Yardımcıları  Hakan Vural ve Halil Memiş katıldı. 

Kabul öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde iki yüzün üzerinde yabancı konuğun katılımı ile Mart 2019 Istanbul’da yapılacak IALA 3. Hazırlık Diplomatik Konferansı öncesi hazırlıkların gözden geçirilmesi ve yerinde ziyaret amacıyla Sheraton Istanbul Ataköy Hotel’de yapılan ön toplantıya IALA ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü heyetleri ile otel yetkilileri katıldı.

IALA’nın Hükümetler Dışı Organizasyon (NGO) statüsünden, Hükümetler Arası Organizasyona (IGO) dönüşme çalışmaları kapsamında konvansiyon sözleşmesinin belirlenmesi amacıyla birincisi Paris Fransa, ikincisi Marrakesh Fas’da yapılan Hazırlık Diplomatik Konferanslarının üçüncüsü Mart 2019’da Istanbul’da yapılacak.

1957 yılında kurulan ve Türkiye’nin 1958 yılından bu yana Ulusal Üyesi olduğu IALA’nın bünyesinde halen 85 ulusal üyenin yanı sıra bu alanda çalışmalar yapan üreticiler, bilim ve eğitim kuruluşları yer alıyor.

IALA, üyelerini, dünya çapındaki seyir yardımcıları standartlarının uyumlu hale getirilmesi, çevreyi korurken gemi trafiğinin güvenli, hızlı ve ekonomik olmasını sağlamak amacıyla ortak bir çaba içinde birlikte çalışmaya teşvik etmek amacıyla kuruldu.

IALA’nın Mayıs 2018’de Güney Kore Incheon’da yapılan 13. Genel Kurulunda Türkiye 2006 yılından bu yana dördüncü kez IALA Konsey Üyeliğine seçilmişti.  

Editör: TE Bilişim