MERMERİ BİLEREK TAŞIMALI

Şark Ekspres Pazarlama Müdürü  Selim  Orkan, mermer sektörü ile uzun zamandan beri çalıştıklarını hatırlatarak, tüm diğer taşıyıcılar gibi Şark Ekspres'in de sektörün nakliyesini üstlendiğini açıkladı.

Mermer sektöründe özellikle blok taşımalarının Uzakdoğu Çin limanlarına, plaka ve sandıklı yüklerin ise, ABD limanlarına    gittiğini dile getiren  Orkan, toplam adet ise mermer taşımasına başladıkları ilk senelerde ayda adet olarak 220/250x20 konteyner taşıdıklarını belirterek, "Fakat temsilcisi bulun-duğumuz CMA-CGM Fransız donatan özellikle blok yüklemelerde konteynere verdiği zarar nedeniyle 2 senedir blok mermer yüklemesini kabul etmiyor. Sadece plaka mermer taşıyoruz. Bu da ayda yaklaşık 75/80x20' konteyner oluyor. Taraftarium Mermer taşımasının ağırlığı deniz yolu ile yapılıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin son senelerde ileri gelen bir mermer üreticisi olduğu göz önüne alındığında, sektörün ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirten Orkan, "Mermer; taşıma zorluğu olan, navlunu düşük, konteynerlere zarar verdiği için her armatörün sıcak baktığı bir yük değil. Mermer taşımak için gerçekten bilinmesi gereken bazı hususlar var. Bunların en önemlisi blok ağırlığı ve konteynerin içine kaç blok gireceğidir. Ayrıca bir de bunun lashingi yani konteynerin içinde sağlam taşınması için gerekli olan bazı ekipmanlar takoz, çelik halatlar gibi ekipmanların düzgün şekilde uygulanması gerekir" dedi.

(Kaynak: Gözlem Mermer Eki)

Editör: TE Bilişim