Hatay'da 63 bölge nakliyecisinin bir araya gelmesiyle kurulan Hatay Ro-Ro, kurulduğu günden bu yana istikrarlı çalışmalarına devam ediyor.

2017 yılına 100 TIR’lık ROPAX gemi yatırımıyla giriş yapan Hatay Ro-Ro, tersanede bakımı yapılan gemiyi şubat ayında faaliyete geçirmeyi planlıyor. Ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Türkiye’nin 500 Büyük İhracatçısı' araştırmasında iki kategoride listeye giren Hatay Ro-Ro, 'Hizmet İhracatçısı' sıralamasında Türkiye'nin 55. hizmet ihracatçısı olurken 'Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri' kategorisinde 20. sırada yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güler, "TİM tarafından düzenlenen bu araştırmanın sonucunda yapacağımız çalışmaları daha da artıracağız. Yaşanan ekonomik krizlere rağmen, ülke ekonomisine duyduğumuz güvenle yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ortadoğu pazarını korumak ve güzergahın ayakta kalması için bölge nakliyecileri olarak bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ancak sadece bizlerin gayreti yeterli görünmüyor" diye konuştu.

Geminin yolcu taşıyan Rorax tipi olduğunu anlatan Güler, 100 komple araç ve personel dahil 216 yolcu kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca geminin sahip olduğu teknik donanımlar sayesinde tehlikeli maddeler ile sınırsız sayıda frigorifik araçları taşıyabildiğine vurgu yapan İbrahim Güler, "Gemi 17 knot hızda gidebiliyor. Gemiyi genel bakımları yapmak üzere tersaneye aldık. Tüm işlemlerin tamamlanması ile birlikte Şubat ayında hattımıza girecek" açıklamasını yaptı.

(Gülyüz ÇAVDARCI-Dünya Gazetesi)

Editör: TE Bilişim