Hakkı Toros İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i  ziyaret etti.

Tunç Soyer’in seçim konuşmalarında devamlı İzmir Körfezi ile ilgili etkinlik ve projeler yapılması gerektiğini söylemesinden etkilendiğini belirten Müh. Hakkı Toros Başkandan randevu talep ederek ziyaret etti.

Hakkı Toros ziyaretiyle ilgili,"Sektörde gemi onarımı, Lloyd’s Surveyörlüğü, sigorta eksperliği, teknik danışman olarak yıllarca hizmet verdiğini; tecrübe, birikim ile, yapılabilecek projeler, faaliyetler, etkinlikler ve deniz ulaşımındaki teknik konularla ilgili fikirlerini satır başları ile söylediğini ve de Tunç Soyer’in not aldığını belirtti.

Mesleğin profesyonelleri ve bilirkişilerinin görüşlerinin alınmasının gerekli olduğunu vurguladım dedi.

Tunç Soyer’in Başkan olunca, ziyaretlerde bana tatlı, çiçek yerine kenar semtlerdeki kütüphaneler için kitap getirin sözleri üzerine götürdüğüm kitaplardan bir tanesi;

1987 mezunu Kaptan Uluç Hanhan’ın uzun tarihi araştırmalardan sonra yazdığı İzmir Körfezindeki Uzunada ile ilgili “Bir zamanlar Uzunada” adlı  kitap idi ve Tunç Başkanın ilgisini çekmesi yazar adına beni sevindirdi.

 Farklı ve güleryüzlü davranışları ile İzmir’e çok yakıştığını söyleyerek, İzmir adına umutlanarak kendisine teşekkür ettim ve ayrıldım" dedi.

Not:

Hakkı Toros, 1991 yılında DEFAMED İZMİR , (YDO-İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği)

2009 yılında da TMMOB GEMİMO İZMİR ( TMMOB Gemi Mak. İşl.Mühendisleri Odası) Şubelerinin Kurucu Başkanlıklarını ve defalarca Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yapmıştı.

Editör: TE Bilişim