GYİD: İkmal konusunda aksaklık olmadı
   
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın, İstanbul Boğazı’nda ikmal konusunda bir sıkıntı olmadığını, sadece 12 saatlik bir bekleme olduğunu, ardından durumun normale döndüğünü açıkladı.
Erdaydın’ın yaptığı açıklama şöyle:
Değerli gemi ikmalci dostlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, 15 Temmuz’da başarısız darbe girişimi gerçekleşti. Çok büyük bir badire atlattık. Hepimize geçmiş olsun.
Olaylar sırasında ve sonrasında İstanbul ve İzmit Körfezi’nde, bunker ikmallerinde herhangi bir gecikme yaşanmadı. Sadece İstanbul Boğazı kısa süreli trafiğe kapandı.
Biz herhangi bir sıkıntı yaşamasak da, yurt dışında TV’deki görüntüler yüzünden algı farklı olabiliyor. Limanlarımızda işlemlerin aksayabileceği doğrultusunda çekinceler ve endişeler oluşmuş. Bu kısa ve orta vade de işlerimizi olumsuz etkileyebilir.
Bu sebeple pazartesi bunker ve denizcilikle le ilgili yabancı haber sitelerine dernek adına kısa bilgilendirmeler gönderdim.
Türk Limanlarında herhangi bir duraklama olmadığı, ikmal ürünlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığı, işlemlerin, olaylar sırasında dahi, kesintisiz olarak devam ettiği, olayların 12 saat gibi bir sürede bittiği, ticarette, limanlarda ve gümrüklerde işlemlerin normal devam ettiği yönünde bilgilendirme yaptım.

Dün de Platts ve Reuters’ten arayıp dernek adına kısa bir röportaj yaptılar. limanlarda işlemlerin kesintisiz ve problemsiz yapıldığını, herhangi bir güvenlik endişemizin olmadığını kendileri ile paylaştım.

Reuters de yayınlanan bilgilendirmemi aşağıda gönderiyorum.
Sizlerden ricam;
Sizinle de temasa geçerlerse aynı doğrultuda net bilgilendirme yapınız.
İyi çalışmalar diler saygılar sunarım.
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın
deniz eraydın

GYİD Yönetim Kurulu Başkanı Erydın’ın yabancı ajanslara verdiği mülakatın metni de şöyle:

There are no obstacles to bunkering in Istanbul in the aftermath of the failed coup, the chairman of the local bunker industry said Tuesday.
“I am confident operations will continue as normal,” Turkish Bunker Association chairman Ali Deniz Eraydin said.The Bosporus Strait had been closed briefly Saturday. The coup, which started on Friday evening, had petered out by midday Saturday.
“Bunkering did not stop during this time. We continued operating as normal throughout Saturday and Sunday,” Eraydin said.Eraydin said his own company, CYE Petrol, had secured replenishment cargoes and there would be no issue with bunker fuel availability. In addition, commercial activity was running normally and that there were no security issues.
Bunker prices rose Monday, in part as a response to political events, but were back tracking crude on Tuesday, Eraydin said.
 
Editör: TE Bilişim