Grimaldi Lines, denizyolu ile karayolunu birleştiriyor
 

Arkas şirketlerinden Egekont’un, Türkiye’de temsilciğini yürüttüğü Grimaldi Lines’ın “Short Sea Servisi”, Türkiye’den Avrupa’ya yapılan karayolu taşıma sürelerini kısaltıyor. Grimaldi Lines’ın düzenli seferleri karayolu yükleri denizyolu ile kombine edilerek hem yakıttan hem zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor.

Türkiye’de temsilciliği Egekont tarafından yapılan ve dünyanın en büyük Ro-Ro ve araba taşımasında kullanılan gemi filolarından birine sahip olan Grimaldi Group, Short Sea (kısa mesafeli denizyolu taşımacılığı) hizmeti ile Avrupa’nın her yerine, tüm binek araçlar, çeşitli tiplerde çekici, konteyner, proje yükü, tehlikeli madde ve reeferlar için taşıma hizmeti sunuyor.

Grimaldi Lines, grup şirketi bünyesindeki Minoan Lines ve Finnlines ile tüm kara yüklerini Avrupa’ya ulaştırıyor ve buradaki limanlar arasında yük taşımacılığını gerçekleştiriyor. Short Sea Servisi karayoluna kıyasla sunduğu daha uygun fiyatlara ek olarak, güvenli ve zamanında hizmet vererek ihracatçı ve ithalatçılara fayda sağlıyor.

Short Sea’nin avantajları

Söz konusu servis özellikle düzenli, dakik ve hızlı olması nedeniyle tercih ediliyor. Ayrıca karayolu ile ulaşıma oranla daha az yakıt tüketimi oluyor. Bu şekilde karbondioksit salınımı engellendiğinden çevrenin korunmasına da olumlu katkıda bulunuluyor. TIR şoförleri de, karayolundaki trafik nedeniyle oluşabilecek teslimatta gecikme, kaza, yorgunluk gibi durumları yaşamıyorlar. Genele bakıldığında Avrupa içinde bu yolla taşınan yüklerin yüzde 40’lık bölümünü Short Sea Servisi oluşturuyor.
 
 

Editör: TE Bilişim