TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 63. Kuruluş yıldönümü kutlama yemeğinde sektörü bir araya getirdi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Gemi Mühendisliği Haftası’17 etkinliklerinin içerisinde 63. Kuruluş Yıldönümünü 16 Aralık 2017 tarihinde Titanic Businness Otel’de kutladı. Geceye, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi Sayın Ahmet Arslan, T.C Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, T.C. UDHB Müsteşarı GMO Üyesi Sayın A. Selçuk Sert, T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi Sayın Salim Özpak, ve T.C. UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı ve GMO üyesi Sayın Naci Kaya, T.C. UDHB Müsteşarı Sayın Suat Hayri Aka, T.C. UDHB Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve GMO üyesi Sayın Hızırreis Deniz, T.C. Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürü ve GMO Üyesi Sayın Dündar Talazan, İstanbul Tersanesi Komutanı Sayın Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, T.C. İstanbul Valisi Vasip Şahin, TOBB Başkan V. Sayın Halim Mete, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr. Bahri Şahin, Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve GMO üyesi Sayın Prof. Dr. Oral Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kalkavan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Başaran Bayrak, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve GMO üyesi Sayın Ş.Fazıl Uzun, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cem Melikoğlu’un yanı sıra müsteşar yardımcıları, dekanlar, sektörün ileri gelenleri, üyelerimiz ve aileleri katıldı.

Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Sayın Bostancı, Gemi Mühendisleri Odası üyesi ve T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Sayın Ahmet Arslan’a ve değerli sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek meslek odaları siyasi girdabın karanlığından kurtulup, kuruluş amacı doğrultusunda yalnızca bilimi ve teknolojiyi rehber edinip ülkesinin ve mesleğinin gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Sayın Bostancı, konuşmasında sektörün bugününü değerlendirip, geleceğe yönelik atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, geceye sponsor olarak destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Sayın Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın programındaki yoğunluk nedeniyle geceye katılamadığını belirterek, Yıldırım'ın katılımcılara selamlarını iletti. Sayın Arslan, Başbakan Yıldırım'ın denizcilik alanında çok önemli bir örnek olduğunu dile getirerek Türkiye'de denizcilikten gelen bir başbakan, bakanlar, müsteşarlar ve yöneticilerin olduğunu ifade etti.

Ardından T.C Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuşma yaparak, "Nitelikli bilgiyi ürüne dönüştürecek bilim adamlarına sahip olunamadan tam bağımsız olunamaz." sözleriyle Türk denizcilik sektörünü bugünlere getirenlere teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Başbakan Yıldırım'ın meslekte 40. yıl ödülü gelini İlknur Yıldırım'a verildi.

Oda Gecesinde meslekte 50. ve 40. yılını dolduran üyeler, plaketlerini Sayın Arslan, Sayın Yılmaz ve Sayın Bostancı’nın elinden aldı. Ardından meslekte 25. yıllarını dolduran üyelere, “Gemi Mühendisliği Haftası’17 “ etkinliklerine sponsor olan firmalara plaketleri taktim edildi.

Plaket töreni sonrasında, gelenekselleşen piyango çekilişi yapılarak, kazananlara hediyeleri verildi.

Editör: TE Bilişim