TDİ'nin zam kararı protesto edildi

İzmir Alsancak Limanı'nda da gemilere verilen kılavuzluk hizmetini tekel olarak yapan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin römorkör hizmetlerine yaptığı ve 15 Haziran 2006 tarihinden itibaren geçerli olan yüzde 30'luk zam kararı, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından protesto edildi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, bir zamanların denizcilik ve gemicilikte en büyük kuruluşu olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin aldığı zam kararının kamu kuruluşu ciddiyeti ile bağdaşmadığını söyledi. Dologh, bu konuda şunları dile getirdi;

"Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin çoğunluğu yabancı bayraklı gemilere uygulanacak bir zammı sürpriz şekilde uygulamaya koymasını ciddiyetle bağdaştıramıyoruz. Ülkemizi, yabancı ülkeler ve armatörler nezdinde zor durumda bırakacak olan karar, hiç olmazsa önceden duyurulamaz mıydı? Teşkilatın yönetiminde bu ve bu tip hizmetlerin, bir ön faturaya bağlı olarak yapıldığını bilen bir yönetici yok mudur? Kadrolar, bu kadar mı zayıfladı? Yapılan zam örneğin, 43 bin GRT'luk konteyner gemisi için ortalama 1250 dolar ilaveyi gerektirecektir. Yapılan zamlar, navlunlara yansıtılacak ve sonuçta ihracatçı zarar görecek. Aynı zamanda gelişmeye başlayan kruvaziyer gemilerin de gelmesini etkileyecek.  Ancak, sektörü üzen bu ilaveden çok önceden haber vermeye gerek duymadan geriye dönük bir uygulama ile zammın yürürlüğe konulmasıdır. Bu zammı protesto ediyor ve en kısa zamanda geri alınmasını talep ediyoruz" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim