Gemi Sahipleri: "Kuru Dökme Yük İçin En Kötü Bitti"

Geçen hafta istikrarlı bir düşüş sergileyen Baltic Dry Index, Cuma günü 32 puan düşerek haftayı 1090'da kapadı.
Geçtiğimiz hafta Londra'daki Nordea Markets seminerinde kuru dökme yük nakliye şirketi temsilcileri, toparlanma halen devam ederken dökme kuru yük sektörü için en kötü dönemin geçtiğini belirtti. 
Pacific Basin Shipping Limited (Pacific Basin) CEO'su Mats Berglund," Hiç kimse harika bir patlayan pazara sahip olacağımızı söylemiyor, ancak en kötüyü geçtik ve daha temel dengeli bir duruma girmiş bulunuyoruz "dedi. 

Diana Shipping Inc.'in (Diana Shipping) CEO'su Ioannis Zafirakis, charter oranlarında "gerçek bir değişim" olup olmayacağının belirlenebilmesi için, piyasanın daha yüksek fiyatlı sekiz ay ila bir yıl arasında bir döneme ihtiyacı olacağını ifade etti.

Genco Shipping & Trading Başkanı John Wobensmith, "Nihayet tünelin sonunda ışığı görmeye başlıyoruz. Yıllardır bunu konuşuyoruz. Muhtemelen daha normal bir talep büyümesi noktasına geliyoruz" dedi.

Ancak Wobensmith, toparlanmanın "düz bir çizgiyi" takip etmeyeceğini belirtti - geçen hafta bir düşüş kaydeden ve Cuma günü 32 puan düşerek haftayı 1090 ile kapatan Baltic Dry Index'in (BDI) son hareketleri bu düşüncenin yansıması oldu.

18 Kasım'da 1257'ye ulaşan (Kasım 2014'ten beri en yüksek seviyeye) BDI, o zamandan beri düşüşte, sadece birkaç değişken ve tutarsız atlama ile bu durum kırılmıştı.

Cuma günü ortalama TC spot fiyatları, capesize segmentinde 9342 $ / gün'e  (- 1.012 $)   düştü, Panamax segmentinde ise kazanç günlük 12.023 $/gün 'e  (- 312 $) düştü ; Supramax segmentinde ise 10.099 $ / gün'e (+ 87 $)  kadar yükseldi.

Ship&Bunker'in geçen ay belirttiği gibi durum hala pozitif görünüyor. Drewry Shipping Consultants Limited (Drewry), gelecek beş yılda Capesize'in bir yıllık charter fiyatlarının mevcut 2016 diplerinden iki kat artmasını beklediğini belirtti. (Kaptan Haber-özel haber)

Editör: TE Bilişim