Gemi Kralı Gurbanoğlu Kozmetik İşine Giriyor

Türkiye’nin en zengin 7’nci işadamı olan Azeri asıllı armatör Mübariz Gurbanoğlu, kozmetik sektörüne yatırıma hazırlanıyor

Serveti 1.1 milyar doları aşan Gurbanoğlu, 2007’de Türk vatandaşlığına geçmiş ve Mansimov olan soyadını da Gurbanoğlu yapmıştı. Dünyada en büyük 5’inci gemi filosuna sahip olan şirketi Palmali’nin merkezini Malta’dan İstanbul’a taşıyan Gurbanoğlu, bu yıl Amerikan Forbes dergisi tarafından Türkiye’nin en zengin 7’nci, dünyanın da en varlıklı 647’nci ismi olarak belirlenmişti.

Türkiye’yi kendine yatırım üssü olarak seçen Gurbanoğlu, medyadan inşaata çok çeşitli sektörlerde yatırımlara başlamıştı. Gizemli kişiliğiyle tanınan Gurbanoğlu, son demeçlerinde Rusya, Azerbaycan ve Türkiye’de 400 milyon dolar civarı yatırım planladığını ve en büyük yatırımı ise Türkiye’ye yapacağını söylemişti.

Mağaza zinciri

Bu ay, sürpriz bir şekilde Türk kozmetik sektörüne yatırıma karar veren Gurbanoğlu, ‘Pal Kozmetik Ürünleri İthalat ve İhracat’ adlı 1 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu. Gurbanoğlu’nun şirketteki ortağı ise Palmali’nin yöneticilerinden Nuray Perker...

Perker, yeni yatırımla ilgili sorularımızı cevapsız bıraktı. Ancak Pal Kozmetik’in parfümden güneş kremine çok çeşitli kozmetik ürünlerini satacak mağazalar açmayı planladığı belirtiliyor. 

Sovyetler Birliği döneminde KGB’de çeşitli görevler alan Gurbanoğlu, Rusya’daki değişim sürecinde sıfırdan 3.5 milyar dolar ciro yapan Palmali grubunu kurdu. Bugün kendine ait 100’ün üzerinde gemisi olan Gurbanoğlu’nun, kiralık olanlarla birlikte filosundaki gemi sayısı 270’i buluyor. Palmali, 2008’de bu gemilerle 110 milyon tonun üzerinde petrol taşıdı.

Türkiye’de Pal FM ile medya sektörüne giren, İstanbul’daki eski HSBC binasını otel yapmak için satın alan ve Ulus’ta bir hastane inşaatı süren Gurbanoğlu, ayrıca Azeri devlet petrol şirketi Socar’la birlikte Tekfen İnşaat’ın yüzde 50‘sine ortak olmuştu.

Mübariz Gurbanoğlu’nun kozmetiğin ardından hangi sektörlere yatırım yapacağı ise merakla bekleniyor.

 

 

Editör: TE Bilişim