Tuzla'daki Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) binasında saat 13.30'da başlayan toplantıda sektör temsilcileri ile ilgili bakanlar bir araya geldi. Başbakanın talimatıyla başlayan toplantıda tersane sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırılıyor.

Toplantıda, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, GİSPİR Başkanı Murat Bayrak, Türk Loydu Başkanı Prof. Dr. Yücel Odabaşı başta olmak üzere çok sayıda tersaneci sektör temsilcisi ile  Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Maliye, Ulaştırma ve Gümrük Bürokratları yer alıyor.

Betkanyon class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Toplantıda en önemli gündem maddesi tersanecilere üs kullanımı hakkının verilmesi. Tersanelerinin tapusunun olmaması, uluslar arası kredilerin alımında büyük zorluklar çıkartıyor. Sektör temsilcileri tapu sorununun çözümünün sektör için hayati öneme sahip olduğunu dile getiriyorlar. Tersaneciler ayrıca, yeni kurulacak tersane alanları için öncelik ve bu alanlar için tapu istiyorlar.

Tersanecilerle mini bakanlar kurulu toplantısı halen devam ediyor. Gelişmeler dakikası dakikasına DenizHaber.Com’da olacak…

Editör: TE Bilişim