Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Ürkmez DenizHaber’de yayınlanan “M/Tug UMAR’ın satılması ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

M/Tug UMAR’ın bir milyon 750 bin dolara satıldığını ve yerine iki tane römorkör sipariş verdiklerini söyleyen, Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Ürkmez, “Ortaklarımızın aldığı kararlar çerçevesinde, römorkör filomuzun yenilenmesi için düğmeye bastık. Bununla beraber iki römorkörün inşası ile ilgili SANMAR şirketi ile anlaşma yaparak 2007 yılının ocak ayında teslim edilmesi konusunda karara vardık. 6 yaşında olan M/Tug UMAR’ı Panama merkezli Anges Tug Services Inc firmasına bir milyon 750 bin dolara satarak, daha ucuza ve daha güçlü çekme kapasitesine sahip, iki römorkör sipariş ettik” dedi.

Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş’nin güçlü bir yapısı olduğunu söyleyen Faruk Ürkmez, amaçlarının 8-9 römorkörü olan firma değil, filosunda en az 20 römorkörün olacağı güçlü bir şirket hedeflediklerini sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim