EMES, Karadeniz ve İspanya servislerinde kapasite artırıyor

Karadeniz ve İspanya'ya yapılan ihracatın geçen yıla oranla büyümesiyle EMES, bu servislerdeki gemilerinin kapasitesini yükseltti. Kapasitesi artırılan gemilerin, gelen yükleme taleplerini karşılama oranı da artacak

2006 yılında Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkeleri ile olan dış ticarette bir önceki yıla göre yüzde 35'lik bir artış gerçekleşti. Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle yapılan dış ticaretteki artış ise yüzde 24,5 oldu.

Rusya, Ukrayna ve Romanya'ya ihracatımız yüzde 30'un üzerinde, İspanya'ya yapılan ihracat yüzde 22,4 oranında artış gösterdi. EMES de, geçen seneye oranla Karadeniz ve İspanya servislerinde artan bu yük talebini karşılamak üzere, filosunda bulunan gemilerin kapasitesini büyütme yoluna gitti.

Yükleme talepleri anında cevaplandırılacak

2007 yılına hızlı başlayan EMES,  haftalık olarak    verilen   İspanya   A,  İspanya  B, Ukrayna,    Köstence   ve    Novorossiysk servislerinde mevcut gemi kapasitelerini büyüttü. Böylece, gelen yükleme talepleri, geminin    dolu   olması   sebebiyle   geri çevrilmeyecek.
Yeniden   düzenlenen  servislerde   gemi kapasiteleri, çoğu yaklaşık 1.000 TEU ve üzeri  olmak  üzere,  1.393   TEU  ile  540 TEU arasında değişiyor. EMES filosunda bulunan  gemi sayısı ise, dokuzu Arkas'a ait olmak üzere toplam 18.      Karadeniz ve İspanya servisleri ile ilgili detaylı bilgi     için EMES hat temsilcilerini arayabilirsiniz.

Yenilenen gemiler ve kapasiteleri

Servis  Gemi Kapasite* (TEU)
İspanya A  ARCANGELO
WINDWARD 1.393
978
İspanya B ROUSSE
VIVALDI  1.022
908 
Ukrayna/Köstence BERNARD A
ESRA A  1.022
1.022
Novorossiysk CLAIRE A 540 
Köstence/Novorossiysk WANDA A  581
*Nominal kapasitelerdir.

Kaynak: Arkas News

Editör: TE Bilişim