EMES, Dünya Liginde 34. Sırada

Arkas’ın düzenli konteyner hat taşımacılığı yapan şirketi EMES, DynaLiners haftalık bülteninde AXS-Alphaliner’dan alınan bilgiye dayanarak açıkladığı dünya çapında konteyner hat işletmecileri sıralamasında 34’üncü sırada yer aldı.

EMES, hat taşımacılığı konusunda haftalık olarak yayınlayan ve 60’ın üzerinde ülkede okunan Dynaliners’ın Ekim ayının son haftasındaki bülteninde (AXS-Alphaliner’dan alınan bilgiye göre) dünyanın en büyük konteyner hat taşımacılığı şirketleri sıralamasında ilk ellinin içinde 34’üncü sırada yer aldı.

Artan iş hacmi ve taleplere daha etkili cevap verebilecek bir hizmet ağının oluşturulması hedefiyle hat taşımaları ve feeder fonksiyonlarını 2008 yılında birbirinden ayıran EMES, 2009 yılının ilk altı ayında toplam 320 seferde 1,595 limana uğrak yaptı. Akdeniz ve Karadeniz limanları arasında taşımacılık yapan EMES, yine müşterilerinin talepleri doğrultusunda servis verdiği rotaları çoğaltarak Akdeniz Ülkeleri ile Kanarya Adaları arasında köprü kurmak amacıyla Kanarya Adaları’na servis veriyor. EMES içerisinde “open top”, “high cube”, “flatrack”, “palletwide” ve “reefer” olan 56 bin TEU’luk konteyner parkı sayesinde müşterilerine taşımalarda özel çözümler sunuyor.
 

Editör: TE Bilişim