Haydarpaşa Limanından Yalova Bölgesine gemilerini kaydıran Ekol Lojistik yetkililerinin Haydarpaşa Limanı ile ilgili yaptığı olumsuz açıklamalar, "Rakip Caydırma" olarak nitelendi. 

Ekol Lojistik İntermodal Taşıma Yöneticisi Eşber Horosan, Dünya Gazetesinden Aysel Yücel'e yaptığı açıklamada “Haydarpaşa’daki en büyük hareketliliği getiren bizim gemilerimiz. Haftada 4 seferle birçok araç girip çıkıyor. Bizim dışımızda 2 Ro-Ro gemisi var. Rusya Ro-Ro’su vardı ama onlar da yavaş yavaş Karasu tarafl arına gidiyorlar. Oralarla ilgili çalışma yapılıyor diye bilgimiz var. Zaten hacimler de biraz düşmüştü özellikle bu Rusya olaylarından sonra. Hala uğrayan küçük konteyner gemileri var ama Haydarpaşa’nın eski hacimlerine baktığınızda şu anda hiçbir şey uğramıyor diyebiliriz. Dolayısıyla biz de oradan çıktığımızda çok ciddi bir kayıp olacak. Ama şu anda işler az. Bizi de çıkardığınızda o koskoca liman için hiçbir şey” demişti. 

Konuyla ilgili uzmanlar, Haydarpaşa Limanı'nın konum avantajına dikkat çekiyorlar. 

Hem Asya hem de Avrupa ulaşım hatlarına yakınlığı nedeni ile Yalova'ya oranla coğrafi üstünlüğe sahip olan Haydarpaşa Limanı'nın her zaman müşteri çekeceğine dikkat çeken sektör uzmanları, şu anda Haydarpaşa-Ilychevsk arasında düzenli Ro-Ro seferlerinin Stena Line tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu, yine İlychevsk-Batum-Haydarpaşa hattını kullanan bir başka düzenli hattın da yine büyük bir ro-ro gemisi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmekte olduğuna değindi. 

Limanın halen aktarma limanı olarak konteyner gemileri ve proje yük taşıyan gemilerce kullanılmakta olduğuna da dikkat çekiliyor. 

Uzmanlar tarafından şu görüşler dile getiriliyor:

"Daha önce de Un Ro-Ro körfeze gittiğinde benzer söylentiler çıkarılmıştı. Şimdi EKOL aynısını yapıyor. Limanda Ro-Ro rıhtımları kapasitesi, dolu olduğu için başka hatta izin verilmiyordu. Ekol gittikten sonra da yeri kısa zamanda dolar. Hatta.Yalova hattından daha fazla ilgi çekebilir. Biz gittik, liman bitti anlayışı doğru değil zaten en büyük müşteri de değil"

Editör: TE Bilişim