Arkas Line, haftalık olarak sundugu Ege İspanya servisine Nisan’ın ikinci haftası itibari ile Fransa’nın Fos limanını ilave ederek Türk limanlarıyla Fos arasında düzenli konteyner tasımacılıgı yapmaya basladı.

Haftalık düzenli Ege İspanya servisine müsterilerinden gelen talepler dogrultusunda Fos’u ekleyen Arkas Line, böylece Fos’a direkt yük tasıyabiliyor.

Valencia - Castellon - Barselona - Fos - Pire-Selanik - İstanbul (Marport) - İzmit (Evyap)-Gemlik - İzmir - Cagliari - Valencia rotasını izleyen serviste 3 gemi ile hizmet veriliyor.

M/V Roza A, M/V Tomriz A ve M/V Arcangelo gemileriyle sunulan servisin; gidis rotasında İstanbul (Marport)’dan alınan yükler 13 günde Fos’a ulastırılırken, Fos’dan çıkan gemiler ise Istanbul’a 7, Gemlik’e 8, İzmir’e 10 günde dönüyor.

Fransa, Türkiye’nin dıs ticaretinde önemli bir yere sahip. Bu kapsamda Arkas Line’ın Fos’a servis vermesi Türkiye ve Fransa arasında ihracat ve ithalat yapmak isteyen sanayicilere katkı saglıyor. Türkiye, Fransa’ya, kara ulasım araçları, giyim esyası ve aksesuarları, tekstil elyafı ve mamulleri, sebze-meyve ve ürünleri, elektrikli makine ve cihazlar, haberlesme ve ses kayıt cihazları ihraç ediyor. Fransa’dan ise otomobil ve diger kara tasıtları, çesitli makineler, haberlesme cihazları, kimyasal ürünler, eczacılık ürünleri, kozmetik ürünler, demir - çelik ürünleri, uçak ve savunma sanayisi ürünleri ithal ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim