Hayati Akbaş-HOPA-Ülkemizde yaptığı haberler ve önde gelen ekonomistler ile akademisyenlerin Ülke ekonomisini değerlendirdiği gazetelerin başında gelen Dünya Gazetesi yeni yeni projelere imza atmaya devam ediyor. 

Dünya Gazetesi yayınladığı günlük gazeteye göre iller, sektörler, kurum ve kuruluşlar ile ilgili hazırladığı ek’leri ve dosyaları ile ülkemiz ekonomisini sürekli mercek altında tutmaya devam ediyor.

Dünya Gazetesi Doğu Karadeniz Bölgesine yönelik başlattığı çalışma kapsamında Trabzon Bürosunu yeniden faaliyete geçirdi ve başına da genç-dinamik bir isim Cansu Tavacı’yı atadı.

DÜNYA GAZETESİ TEMSİLCİLERİ HOPA’DA

Bölgede yeniden okurları ile buluşma adına çalışmalarına ağırlık veren Dünya Gazetesi ilk adım olarak da Artvin eki çıkartma çalışmalarına ağırlık verdi. Dünya Gazetesi Karadeniz Bölge Koordinatörü Hakan Kılıç, Karadeniz temsilcisi Fikret Yazıcı ve Trabzon Bölge temsilcisi Cansu Tavacı ile birlikte Hopa’da bir dizi ziyaretlerde bulundular.

HOPAPORT’U ZİYARET ETTİLER

Dünya Gazetesi temsilcileri HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’i ziyaret ederek Gazetenin yeni girişimleri ve çıkarmak istedikleri Artvin eki hakkında bilgiler verdiler. Artvin Ekonomisinin ufkunu genişletme, yeni yeni girişimcilerin Artvin ve özellikle Hopa’ya ilgi duymaları ve Hopa’nın elinde bulunan imkânları değerlendirmeleri anlamında Hopa’yı Ulusal ve uluslar arası boyuta taşımak ve tanıtmak istediklerini ifade ettiler.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklarına “Hoş geldiniz” dedi. Özer “Dünya Gazetesi temsilcileri olarak sizleri limanımızda görmekten memnuniyet duyduk. Dünya Gazetesi ilgi ile takip edip okuduğum gazetelerin başında gelir. Gazetenin Hopa’ya getirilmesi çalışmalarınıza her açıdan destek vermek isteriz.

Hopa ve HOPAPORT gerçekten ülkemiz sanayi ve ekonomi sektörü içinde ayrıca değerlendirilmesi gereken ve kendine özgü özellikleri olan merkezler. Yanıbaşımızda 350-400 milyar doları bulan Türkî Cumhuriyetler, deniz ötemizde Rusya-Ukrayna gibi ülkeler ve ticaretin yeniden canlanmasında umutla beklediğimiz İran pazarı. İşte bu noktada HOPAPORT Lojistik üs olma anlamında önem kazanıyor ve biz bunun için elimizdeki tüm imkânları seferber ettik. 

Ülkemizin iki önemli grubu Ciner ve İmisk Holding ve grup şirketleri ÇABA ve MİSNAK ile koordineli çalışmalarımızla Dünyanın neresinden olursa olsun istenilen yükleri kara-deniz yolu ile taşıyabilme özelliğine sahibiz. Bu noktada HOPAPORT gerek konumu ve gerekse 12 ay her zaman güvenle iş yapılabilecek bir aktarma noktasında bulunmaktadır.

Biz tecrübeli personelimizle açık ve kapalı alanlarımızla tek parça 600 ton ağırlığa kadar olan yükleri rahatlıkla elleçleyebilme özelliğine sahibiz. İşte biz bu noktalarda kendimizi Ulusalda tanıtma anlamında Dünya Gazetesini önemsiyoruz ve günlük taptaze takip etmek istiyoruz.” dedi.

Gazete temsilcileri amaçlarının Hopa ve bölgede yeniden aktif olarak dağıtımını yapıp okurları ile buluşturmak için Hopa’da olduklarını ve çalıştıklarını ifade ettiler.
Genel müdür Özer misafirlerini sıcak bir ortamda karşılayarak, yine aynı sıcak ortamda uğurladı.

HOPA TSO’YA ZİYARET

Dünya Gazetesi temsilcileri daha sonra Hopa Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ederek Başkan Osman Akyürek ile bölge-Artvin ve Hopa ekonomisi üzerine bilgi alışverişinde bulundular. Sarp Sınır kapısı ve HOPAPORT’unda konuşulduğu ziyarette Hopa’nın her açıdan gelişime açık olduğunu ifade eden Temsilciler, gazete olarak ilçenin tanıtımı adına gereken desteği de vereceklerini ifade ettiler.
Hopa TSO Başkanı Akyürek’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim