"Dünya Denizcilik Günü " Etkinlikleri Bilgilendirme Toplantısı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü yan etkinliği ile ilgili olarak İMEAK Deniz Ticaret Odasında basına yönelik bir tanıtım toplantısı düzenledi. 

IMO sözleşmelerinin uygulama etkinliklerini arttırmak üzere her yıl bir üye ülkede Dünya Denizcilik Günü'nün yan etkinlikleri düzenleniyor.4-6 Kasım tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan etkinliğe Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri  ile birlikte Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) 172 üye ülkenin temsilcileri katılım sağlayacak.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli basın toplantısında Başbakan Binali Yıldırım'ın katılarak bir konuşma yapacağı bildirilen Denizcilik Günü yan etkinliğinin ana temasının "Denizcilik Vazgeçilmezdir" olarak belirlendiğini bildirdi.Bu temanın oldukça geniş bir alanı kapsadığını anlatan Şevli, bu vesileyle ülkemizi en iyi şekilde yansıtmak en doğru şekilde tanıtmak için hepimize görevler düştüğünn altını çizdi. Cemalettin Şevli, geçen sene Japonya'da yapılan etkinliklerden sonra  bayrağı devraldığımızı, Türkiye olarak geçen yıl Japonya’dan teslim aldığımız Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği Bayrağını, Panama’ya devredeceğizi ve bu etkinliklerde IMO Genel Sekreterinin ve üye ülkelerin temsilcilerinin de hazır bulunduğunu söyledi.

Konuşmasında 2015 ve 2016 yıllarını ülkemizi ziyaret eden turistler açısından değerlendiren Cemalettin Şevli, 2016 yılında yaşanan gerilemeyi aslında hiç hak etmiyoruz şeklinde konuştu. 2017 yılında özellikle deniz turizmini artırmak için çaba göstereceklerini anlatan Şevli: "Türkiye gerçekten belli yerlerde anlatılan gibi sıkıntı varmış gibi gösterilmeyi hak etmiyor. Türkiyenin turizm açısından önemli bir ülke olduğunu ve ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz. Bunu en iyi şekilde anlatmalıyız. Paylaşmalıyız. Dünya denizciliğine de bu mesajı vermeliyiz." dedi

Etkinlikle ilgili programın IMO sayfasında yayınlandığını anlatan Şevli, etkinliğin 1. gününden itibaren değerlendirilip çok iyi takip edilmesini ve kurulacak standların en iyi şekilde hazırlanmasının önemine değindi.Şevli " Biz istiyoruzki o gün başta denizcilik sektörü olmak üzere bütün sektör temsilcilerinin fuaye alanında standlarda hem tanıtımı olsun hem de bu organizasyona bir katkısı olsun.Gerek kamudan gerek özel sektörden gerçekten ciddi bir katılım, talep ve destek var. Biz tabii ki dünyaya denizciliği anlatırken ülkemizi ön plana almak istiyoruz. Bizim amacımız biraz da kendi ülkemizin tanıtımını yapmak. Kendi ülkemizin kültürünü ve değerlerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Ulaştırma Şurası'nı hatırlayanlar vardır. Açılışı çok güzel bir filmle başlamıştı. Dünya Denizcilik Günü için de böyle bir filmin çekimine başladık. Bu konuda belki sizlerden de katkı isteyebiliriz. Filmi İngilizce seslendirme ve Türkçe altyazılı şeklinde düşündük. Filmin dışında bu etkinliğin içinde konuşmalar, açık oturumlar ve seminerler olacak. Birinci ve ikinci gün bu şekilde devam edecek. Üçüncü gün ise sosyal aktivitelerle son bulacak. Ziyaretçilere İstanbul'u gezdireceğiz. Ayrıca özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın orada mutlaka temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizlerle stant dahil her konuda işbirliği yapmak istiyoruz. " dedi.
Özellikle deniz tarihimiiz iyi anlatmamız gerektiğine inandığını sözlerine ekleyen Cemalettin Şevli toplantıya katılan basın mensuplarının görüş ve önerilerini de dinleyerek not aldı.
Editör: TE Bilişim