1973 yılından bu yana denizcilik sektöründe yer alan Dünya Denizcilik, düzenlediği kutlama gecesinde zabitanları ve kara personeliyle bir araya geldi. Bir teşekkür konuşması yapan Dünya Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Suay Umut, 1998’den bugüne 1 milyon tonun üstünde toplam 24 gemi siparişi verdiklerini ve siparişlerin bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Deniz Nakliyat’tan sonra yurtdışında gemi inşa ettiren ilk özel firma olan Dünya Denizcilik 1973’de Londra’da kuruldu ve 1985’e gelindiğinde İstanbul’a taşındı.

Dünya Denizcilik’in  gecesinde ilk konuşmayı Dünya Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Umut yaptı. Umut’un kısa süren teşekkür konuşmasının ardından sözü alan Yönetim Kurulu Başkanı  Suay Umut, ilk olarak bugünlere gelmelerini sağlayan 814 zabitan ve 1843 mürettebat olmak üzere  toplam 2657 çalışanına gönülden  teşekkür ederek  “Bugünlere geldik, çalışmalarımıza devam edeceğiz ben gidemesem de gidilecek çünkü biz kurumsallaştık” dedi.

Umut, konuşmasına filo kapasiteleri hakkında bilgi vererek devam etti. Şu an filosunda 100 bin tonajda 5 tankeri bulunan Dünya Denizcilik’in Türkiye’de Çelik, Gemak ve Yardımcı tersanelerinde, Uzakdoğu  ülkelerinden Japonya’da Onomichi Tersanesi’nde, Kore’de  Hyundai Mipo, STX ve  Samsung  tersanelerinde ağırlığını petrol kimyasal tankerlerin oluşturduğu 1 milyon dwt’nin üstünde 24 gemi inşası devam ediyor. 

Bu gemilerin 2006-2008 yılları arasında teslim alınması planlanıyor. Bu verilere göre 2005 yılına kadar toplam 24 gemi siparişi veren firmanın, her yıl ortalama 3 gemi siparişi verdiği görülüyor. Firma ayrıca bu yıl içinde 2 adet 17.000 dwt’lik ice class sözleşmesi yapacak ve 2 adet de 48.000 dtw’lik çok özel gemi siparişi vermeyi planlıyor.

Dünya Denizcilik’in gecesinde, dünya denizciliğinin tarihini anlatan bir de kısa film gösterisi yapıldı. Eski ve yeni personelin keyifli anlar geçirdiği gözlenirken, anılar da bir kez daha tazelendi.   

Kaynak:Beste ÖNKOL-Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim