İMEAK Deniz Ticaret Odası 8.Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleşti.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve müsteşar yardımcısı  Ahmet Selçuk Sert ve sektörün değerli isimlerinin katıldığı 8. Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı, üniversitenin geniş kapsamlı gezi turu ile başladı. Toplantıya Türkiye’nin dört bir tarafından, İMEAK Deniz Ticaret Odası şubelerinden ve temsilciliklerinden 700’ü aşkın üye katıldı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın İbrahim Çağlar’a saygı duruşu ile başlayan toplantıda, hoş geldiniz konuşmasını yapan, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, başta T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve müsteşar yardımcısı Ahmet Selçuk Sert olmak üzere tüm değerli katılımcılara teşekkür etti. "Kendi işimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz; Deniz Ticaret Odası’nın en büyük yatırımlarından olan Piri Reis Üniversitesi’nin eğitim kadrosunu güçlendirmeye, eğitimi yükseltmeye çalışıyoruz, aynı zamanda dünya çapında çalışmalara imza atarak, özellikle kız çocuklarımızın eğitimi konusunda büyük çabalar gösteriyoruz" dedi. 

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN Üniversite bünyesinde Denizcilik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere 3 fakültenin olduğunu, öğrencilerin dünya standartlarında eğitim gördüklerini ve olmazsa olmazları maket atölyeleri çalışmalarından bahsetti. Denizcilik sektörünün değerli isimlerinin katıldığı toplantıda, Piri Reis Üniversitesi’nde önümüzdeki yıl Hukuk Fakültesinin açılacağı müjdesini verdi. Ardından, Türkiye Ekonomisini değerlendiren Prof. Dr. Oral Erdoğan  2018 yılı için sağlıklı büyüme politikasını oturmakta fayda olacağını belirtti. 

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, öncelikle sektörün değerli isimleri ile birlikte olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Denizlerimizin ve limanlarımızın daha güvenli hale getirildiklerini, tesislerimizin daha güçlendirildiğini, deniz sigortacılığı alt yapısının güçlendirildiği konularına değinerek, yapılan hizmet ve faaliyetleri anlattı. Sektöre verilen desteğin arttığını, çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ise deniz kirliliği ile mücadelede çok ciddi yatırımların yapıldığını, deniz sektörünün her konusu ile yakından ilgilenilerek tüm sorumlulukların yerine getirildiğini belirtti. Deniz eğitiminin önemine değinen sayın Suat Hayri Aka, yeni çıkan kanunla batık veya yarı batık çözümsüz gemilerin deniz kirliliğine son vermek ve tehlikelerini azaltmak adına hızlı bir prosedür ile satışının yapılması ve ortadan kaldırılması konusunda çalıştıklarını belirtti. Türk denizciliğinin itibarına değinerek sektör adına gurur duyduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilişim