Dün, DTO Meclisinde neler yaşandı? DTO Meclis Başkanı'na Meclis Salonundan çıkarken ağır tahrik ve taciz yapılırken kameralar önceden kuruldu mu? Kimler gülümseyerek seyretti?  DTO Yönetim Kurulu Başkanı, kendi Meclis Başkanına bağırılıp çağırılırken, bu esnada ne yaptı? DTO Meclisinde kamerelar meclise dönük çekim yapılmayacağı aylar önceden herkese bildirildiği halde kameralar neden Meclis Salonuna doğru döndü? Meclis Başkanı haklı bir müdahalede bulunduğu halde neden saldırıya uğradı? 

Bütün bunları, olay anında DTO Meclisinde olan ve yakından tanık olan  bir meclis üyesi, Kaptan Haber Ajansına anlattı ve yorumladı. İşte söyledikleri:

"Bu olay bir birikimin neticesidir. Kaptanoğlu ile ilgili epey zamandır zaten belirli çevreler  yıpratma ve karizma çizdirme operasyonu yaptırıyorlardı. Bunu nasıl ve kiminle yaptırdıkları biliniyor. Şımartılmış. Kimlerin şımarttığı biliniyor. Dün de oturum açıldı Meclis Başkanı önden meclis üyelerini cepheden çekim yapan kameramanı haklı olarak uyardı, ona  arkaya git oradan çek dedi. Bunda anormal bir şey yok. Bu yasak zaten çok önceden olan bir yasak. Meclis üyeleri olarak bundan rahatsız olan ve Başkandan bunu isteyen biziz. Çünkü meclis üyelerinin cepheden tüm toplantı boyunca videoları çekiliyor, uyuyan var şu var bu var, bunlar biliyoruz ki daha sonradan çok değişik maksatlarla kullanılabiliyor bu kadarını söyleyeyim. Çok ilginç şeyler geldi kulağımıza ama kanıtı olmadan söylemek doğru olmaz. Kameramanın oraya yerleştirilmesimesi hata, maksatlı mı bilemem. Başkan haklı bir uyarı yapmış. Belki kendi yapmasa görevlilere bunu arkaya alın dese muhatap almamış olurdu daha iyi olurdu ama o da onun üslubu. Sonra toplantı bitti, dışarı çıkarken Başkan, az önce bahsettiğim şımartılmış kişi tarafından tüm meclis salonu ve üyelerini terörize eder bir şekilde sözlü saldırıya uğradı. Yine yoluna devam etti ama arkadan sözlü sataşma ve taciz devam etti. Meclis Başkanının buna sessiz kalması zaten beklenemez. Anlaşılan kamera da çekime ayarlanmış. Bu olay en basitinden karizma çizme operasyonu. Kamera da çekime ayarlanmış. Kumpas mıdır bilemem. Oda yönetim kurulu başkanımız da oradaydı ve Başkan nezdinde tüm meclise yapılan bu harekete tanık oldu. Ben daha güçlü bir tepki göstermesini beklerdim. Belki diğerleri gibi o da korktu. Ya da bilemeyeceğim. Bu ilk defa yapılmıyor. Salih kaptana da yapıldı. Meclisteki demokratik ortama uyan bir davranış değil. Yaşını başını almış meclis başkanına parmak sallanması bağırılıp çağırılması bunlar hoş şeyler değil. Keşke olmasaydı. Ama olacağı belli miydi belliydi."

Editör: TE Bilişim