1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi yazılı bir açıklama yaptı. AÇıklama şöyle.

“1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj kanunu ile Türkiye’nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını kazanması nedeniyle ilan edilen Kabotaj Bayramının 91.yıldönümünü kutluyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem taşıyan konumunu ve zengin potansiyelini denizciliğimiz açısından da en iyi biçimde değerlendirmek gerekmektedir.Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘Denizciliği Türk’ün büyük ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız’sözünü kendimize rehber edinerek yolumuza devam etmeliyiz.

Denizcilik sektörümüz güçlenen altyapısıyla,modern tersaneleriyle,büyüyen deniz ticaret filosuyla,deniz turizmiyle ülke ekonomisine ve kalkınmasına çok büyük katkıları olmaktadır.Bugün 8333 kilometrelik sahil şeridiyle ve üç yanının denizlerle çevrili olması sebebiyle ülkemiz,en ucuz ve en çevre dostu taşımacılık türü olan deniz taşımacığını geliştirmek için her türlü nedene ve avantaja sahiptir.Yaşadığımız Muğla bölgemiz 1124 kmlik sahil şeridi ile genelin büyük bir dilimini kapsamaktadır.Bir deniz kenti olarak denizciliğe ve denize gereken önemi vermemiz bir zorunluluk haline gelmiştir. Denizin insanlara sunduğu nimetlerden faydalanılması ,denizciliğin daha da gelişmesi,denizlerden sağlanan imkanların arttırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebi ile bu yıl sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Akyaka,Datça ve Marmaris’te çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz etkinliklere Türkiyenin dört bir yanından katılımlar bekliyoruz. Buda bizler için son derece keyifli diyen Hasan Mengi;

Türkiye Denizciliğinin daha da gelişmesi dileğiyle 1 Temmuz Denizcilik Bayramımızı kutluyor bu vesile ile başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve denizci şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim