DTO ERDEMİR A.Ş'YE TALİP

Deniz Ticaret Odası Özelleştirme ihalelerini boş geçmiyor. DenizHaber.Com'un elde ettiği bilgilere göre; Deniz Ticaret Odası, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş'nin (ERDEMİR) yüzde 46.12'lik bölümünün blok satışına talip olduğunu ve bu konuda çalışmalara başlanıldığı ögrenildi.

Bundan önce Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan TDİ'ye ait Samsun ve Ankara gemisini 5 milyon 750 bin dolara alan Deniz Ticaret Netspor Odası üyeleri, Geçen aylar içerisinde de yine Özelleştirme İdaresinden Ataköy Marina'nın içinde bulunduğu kompleksi 200 milyon dolara satın almıştı.

Bilindiği gibi, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş'nin (ERDEMİR) yüzde 46.12'lik bölümünün blok satışı için bugün gazetelere verilecek ilanlarla ihaleye çıkarılıyor.

ERDEMİR'in özelleştirilmesi için son teklif verme tarihi, 26 Eylül 2005 olacak. ERDEMİR'in özelleştirme ihalesine katılacak firmaların, 8 Temmuz'a kadar önyeterlilik başvurusu yapması gerekecek. Toplam 40 milyon dolarlık geçici teminatın alınacağı özelleştirmede, ihale dokümanı 30 bin dolar karşılığında temin edilecek.

DenizHaber.Com-Özel


Editör: TE Bilişim