Deniz otobüsü ihalesi yapıldı

Birincisi iptal edilen deniz otobüsü ihalesinin ikincisinde tek teklif , CMM Yatçılık tarafından verildi

DENlZ ulaşımını hayata geçirmekte kararlı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi , iptal olan ihalenin ardından ikinci bir ihale düzenledi .

Toplam 7 firmanın şartname aldığı ihaleye sadece CMM Yatçılık Ltd . Şti . ile Tansel Turizm adlı firmalar katıldı .

Tansel Turizm ' in ihale komisyonuna sunduğu dosyada teminat süresinin şartnamede bildirilen süreden az olduğu görüldü .

Bu gelişmenin ardından Tansel Turizm ihaleden elendi , sadece CMM Yatçılık ' ın dosyası kabul edildi . Antalya Serbest Bölgesi ' nde ( ASB ) faaliyet gösteren İtalyan Giorgio Lazzarone ' nin sahibi olduğu CMM Yatçılık , 1 deniz otobüsü için 1 milyon 130 bin YTL teklif etti .

Büyükşehir ' in ilk etapta AntalyaKemer arasında çalışacak deniz otobüslerinden 3 tane alacağı bildirildi .

aliyeti 2009 yılı bütçesinden karşılanacak 42 kişilik 3 deniz otobüsün birincisi şartnameye göre Haziran ayında teslim edilecek .

İkinci deniz otobüsü Temmuz ' da , üçüncü deniz otobüsü Ağustos ' ta denizde olacak . Sadece CMM Yatçılık ' ın teklifinin kabul edildiği ihale incelemeden olumlu not alırsa Başkan Menderes Türel ' in onayına sunulacak .

İhale Başkan Türel tarafından onaylanırsa Antalya ' nın turkuaz mavisi sularında taşımacılık için çalışmalar hızlanacak .

İhalede tek teklifi veren CMM Yatçılık ' ın sahibi İtalyan Lazzarone , " 1991 yılından bu yana serbest bölgede üretim yapıyoruz . Motoryat üretip başta İtalya olmak üzere Avrupa ' ya pazarlıyoruz . İlk kez böyle bir deniz taşımacılığı ihalesi aldık " dedi . Büyükşehir Belediyesi ' nin 14 Kasım 2007 ' de 3 deniz otobüsü alımı için yaptığı ihaleye Armada Denizcilik ile Kaltrans firmaları katılmış , Kaltrans ' ın 4 milyon 566 bin YTL teklifine karşılık bir milyon 530 bin YTL ' lik teklifle Armada Denizcilik ihaleyi kazanmıştı . İhale onaydan sonra yapılan sözleşme feshedilmişti . Proje gerçekleşir ise iki deniz otobüsü karşılıklı olarak AntalyaKemer arasında sefer yapacak . Üçüncü deniz otobüsü ise ilk etapta yedek olarak bekleyecek. 

Editör: TE Bilişim