Deniz Kuvvetlerinin Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Gemilerinde Türk Loydu Klası

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen iki adet Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Gemilerinin   (AMDEB) inşasını üstlenen Desan Deniz İnşaat San. AŞ., 33 metre boyundaki acil müdahale botunun klaslama hizmetleri  için  Türk Loydu ile anlaştı. İki adet yapılacak Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botunun klaslama sözleşmesi, 29 Kasım 2017 tarihinde Türk Loydu’nda imzalandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının öncelikle Marmara Bölgesi olmak üzere, ihtiyaç duyulduğunda kıyılarımızda meydana gelebilecek deniz kazalarında ilk müdahale niteliğinde dar çerçeveli sualtı kurtarma dalgıçlığı faaliyetlerinde ve dalgıç personelinin uygulamalı eğitimlerinin icrasında kullanılabilecek, gerektiğinde torpido arama görevi de yerine getirecek özelliklerde iki adet Botun klaslanması için düzenlenen imza törenine Desan Deniz İnşaat San. AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu, firma ortaklarından Taşkın Çilli, ve Askeri Gemiler Koordinatörü Erhan Murat Akdeniz ile Türk Loydu adına Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Genel Müdür Alper Eralp ve Türk Loydu yöneticileri katıldılar.

Marmara Denizinde dalış eğitimleri ve acil dalış görevlerinde kullanılmak üzere kurtarma dalgıçlığı konusunda muhtelif sualtı onarım (kaynaklı / kesme / yama yapma / perçin vs.), kaldırma balonu / yüzdürme pontonu kullanma, derin su dalış, basınç odası operasyonu ve tedavi yöntemleri, uzaktan kumandalı sualtı robotları kullanma faaliyetleri ve bunlara yönelik envantere yeni giren modern dalış ve kurtarma sistemlerine havi personelin eğitimlerini icra edebilecek ve Marmara Denizinde ve kıyı sularımızda meydana gelebilecek kazalarda kurtarma dalgıçlığı ve acil müdahale yapabilecek ve ihtiyaç duyulduğunda torpido atışlarında torpido arama görevlerini icra edebilecek özelliklere sahip olacak Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botları’nın tedarik edilmesi amaçlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu; “TCG Yb. Kudret Güngör, Milgem, TCG Bayraktar, TCG Işın ve TCG Anadolu gibi Türk Donanmasının gurur kaynağı olan projeleri başarıyla klaslayan Türk Loydu; SSM tarafından Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları için inşa edilen 60 adet; dost ve müttefik ülkelerin Deniz Kuvvetleri için inşa edilen yaklaşık 40 adet askeri geminin; dizayn ve inşa kontrolünü, malzeme ve ürün sertifikasyonunu gerçekleştirerek, 50 yıllık tarihine 100’den fazla askeri geminin klaslanmasını sığdırmıştır. Bugün imza töreni düzenlenen Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botlarının Türk Loydu tarafından klaslanması için değerli katkıları bulunan Desan Tersanesi’ne, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na ve Türk Loydu yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini” belirtti.

Bu önemli projede Türk Loydu ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Desan Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu ise; “Türk Loydu ile gurur duyduklarını ve başarılarını takip ettiklerini” belirterek, “Sektörde önemli bir boşluğu dolduran Türk Loydu’nu çözüm ortağı olarak gördüklerini ve askeri gemi projelerinin sağlıklı yürümesi için Türk Loydu’nun önemli bir fonksiyonunun bulunduğunu” sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim