Middle East Bunkering Convention 23-26 Ocak 2017 tarihlerinde Dubai de PETROSPOT organizasyonu ile gerçekleştirildi.

IBIA (International Bunker Industry Association) Yönetim Kurulu Başkanı Robin Meech tarafından yönetilen oturumlarda gemi yakıt ikmal sektörü hakkında güncel gelişmeler ele alındı.

2020 yılında tüm dünya da uygulanmaya başlayacak olan, GLOBAL CAP, düşük kükürtlü bunker ürünleri toplantının odak noktası oldu. Alternatif bunker ürünlerinin tartışıldığı konferans da ürün arz talebi ve fiyat beklentileri masaya yatırıldı.

Yeni nesil bunker ürünlerinin kaliteleri, yeni nesil sayaçlar (Mass Flow Meter) ve ölçüm sistemleri incelenerek mevcut uygulamalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Uluslararası Denizcilik Piyasalarının içinden geçtiği küresel krizin değerlendirildiği oturumlarda finansal riskler değişik açılardan ele alındı.

Bunker endüstrisinin “Lehman Brothers” ı olarak bilinen OW Bunker olayının devam eden davaları hakkında değişik avukatlar ve hukuk büroları tarafından farklı boyutlarda görüşler bildirildi. Benzer olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler hakkında uzmanlar tarafından tavsiyelerde bulunuldu.

Toplam 17 konuşmacının yer aldığı konferans da 2 Türk konuşmacı da sunum yaptı.

Cockett Marine Oil CEO su Cem SARAL “Küresel Piyasalardaki Belirsizlikler” üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. 

CYE Petrol CEO su Ali Deniz ERAYDIN da Türk Limanlarında Bunker İkmalleri, Ürün Kaliteleri ve Mass Flow Meter kullanımı üzerine bir sunum yaptı.

Toplantının sonuç bildirgesinin okunduğu bölümde, Robin MEECH (IBIA Yönetim Kurulu Başkanı) zorunlu olmadığı halde İstanbul bunker ikmallerinde “Mass Flow Meter” kullanarak tüm dünya bunkercilerine örnek uygulama sergilediği için CYE Petrol’e teşekkür ve taktirlerini iletti.

Editör: TE Bilişim