Lloyd’s List’te yer alan bir habere göre, uluslararası denizcilik kuruluşları içerisinde Çin’de ofis açan ilk kuruluş olan BIMCO’nun bu kararı ile Çin’in denizcilik alanındaki artan gücü vurgulanmaktadır.

BIMCO’nun Şanghay Ofisi’nin açılış töreninde Şanghay idaresinden ve Çin İhracat – İthalat Bankası’ndan yetkililer bir araya gelmiştir. BIMCO Genel Sekreteri Torben Skaanild’e göre, BIMCO’nun Şanghay Ofisi’nin açılması, Kopenhag merkezli örgütün Çinli üyelerine daha iyi hizmet vermesini sağlayacak ve ülkenin karar verici kişileriyle olan ilişkileri güçlendirecektir.

BIMCO Başkanı Yudhishthir Khatau da, dünyanın dördüncü büyük gemi sahibi ulusu ve başlıca gemi inşacısı olan Çin’in denizcilik alanındaki gelişimini, BIMCO’nun Avrupa Birliği’ndeki ve Uluslararası Denizcilik Örgütü’ndeki (International Maritime Organization) ağ bağlantılarıyla ilerleteceğini bildirmiştir.

Bir hükümet yetkilisi, BIMCO’nun diğer uluslararası denizcilik örgütlerini, şehrin 2020’ye kadar küresel bir denizcilik merkezi haline gelmesini sağlayacak şekilde, Şanghay’da yer edinmeleri hususunda yönlendireceğini ümit ettiklerini ifade etmiştir.

(26.02.2013 tarihli Lloyd’s List gazetesinde yayınlanmış olup, Türkçe çevirisi Deniz Ticaret Odası tarafından yapılmıştır.)

Editör: TE Bilişim