Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 2011 sezonunda ilçede deniz taksilerin çalışması gerektiğini söyledi.

Öncel, Çeşme’de özellikle hafta sonları nüfusun 500 bine ulaştığını, buna rağmen ilçe merkezinde 50, Alaçatı’da ise 19 taksi bulunduğunu, bu konuda çok büyük sıkıntı yaşandığını ifade etti.

İlçeye gelen turistlerin otelden restorana gitmek için ortalama 1 saat taksi beklediğini belirten Öncel, geçen hafta taksi bulunamaması nedeniyle bir çok müşteriden tepki aldıklarını dile getirdi.

Yaz sezonunda daha fazla sayıda taksinin hizmet vermesi için Valiliğe başvuruda bulunduklarını anlatan Öncel, taksi sayısı artırılsa da yolların yetersiz kalması nedeniyle ilçede trafik sorunu da yaşandığına dikkat çekti.

Öncel, ilçede plajların yanında gece kulüpleri ve restoranların ağırlıklı olarak deniz kıyısında bulunduğunu, bu tesislere ulaşan yolların ise çok dar olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

”Özellikle hafta sonları yolların dar olması nedeniyle trafik tıkanıyor, otopark sorunu yaşanıyor. Bu sorunun çözümü için dünyanın önde gelen turizm bölgelerindeki ulaşım modellerini inceledik. Cannes, İbiza gibi merkezlerde deniz taksilerin yoğun biçimde kullanıldığını gözlemledik. Çeşme için de benzeri bir model öngörüyoruz. ÇEŞTOB bünyesinde kurduğumuz şirketin işleteceği deniz taksilerle Ilıca’dan otellerin önünden plaj, restoran ve gece kulüplerine taşımacılık yapılacak. Deniz taksileri önemli bir ihtiyacı karşılamasının yanında ilçe turizmine estetik değer de kazandıracak. Gerekli izinleri alarak gelecek sezon bu işe başlamak istiyoruz.”

Öncel, ayrıca bölgedeki otel ve tesislere hizmet vermek üzere bir çağrı merkezi oluşturmayı da hedeflediklerini, tatilini Çeşme’de geçirmek isteyenlerin ilçeyle ilgili tüm bilgileri bu merkezden alabileceğini ayrıca rezervasyon yapabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim