ÇEŞME’DE DENİZCİLİK OKULLARI AÇILIYOR


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen  sektör toplantılarının ikincisi turizm sezonuna ‘merhaba’ diyen Çeşme’de gerçekleştirildi. Çeşme Belediyesi Emir Çaka Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh katıldı.

Denizcilik sektörüne hizmet veren acente ve yetkililerin sorunlarını dile getirdiği toplantıda, ağırlıklı olarak gemi adamı olabilmek için gerekli olan STCW kurslarının Çeşme’de de verilmesi gerektiği konusu ile bölgede eğitim verecek olan Çeşme Yat Kaptanlığı Okulu ile ilgili konular ele alındı.

Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, denizcileri dinlediler.  

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Türkiye Denizcilik Eğitim Vakfı’na (TUDEV) bağlı olan Çeşme Yat Kaptanlığı Okulu’nun açılması gerektiğini belirterek, gençlerin yat kaptanlığı konusunda yetişmesi gerektiğini söyledi.

Yat Kaptanlığı Okulu için yer konusunda bir sıkıntı olmadığını, Çeşme Belediyesi’nin yer tahsis ettiğini vurgulayan Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü ise Ekim ayında TUDEV’e bağlı Çeşme Yat Kaptanlığı Okulu’nun, Eylül ayında ise Ulusoy Denizcilik Meslek Lisesi’nin açılacağı müjdesini verdi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, Çeşme’de iki tane Denizcilik Meslek Lisesi’nin açılacağını, ayrıca Çiftlikköy’de bulunan bir ilköğretim okulunun TUDEV’e tahsis edilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Dologh, “Burada yat kaptanlığı kursunun yanında STCW kursları da verilebilir. Çünkü, Çeşme’de denizciliğin önü açık. Denizcilik konusunda gençlerin eğitilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Dologh ayrıca,  bütün gemilerden alınan sağlık rüsumu ile sorulara da değinerek, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini, ancak Bakanlığın kendilerine “Sağlık rüsumu ile ilgili uluslararası platformlarda hangi rakam alınıyorsa onu almamız gerekiyor” şeklinde açıklama yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: Nuran Can/İzmir

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim