Catoni Uzakdoğu servisi başlattı

Nippon Yusen Kaisha (NYK) hattının Türkiye acentesi Catoni Deniz İşleri A.Ş., Uzakdoğu limanları'ndan başlattığı yeni, direkt uzakdoğu servisi'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Hızlı servis oyuncak, beyaz eşya, ambalaj, plastik, makina, tekstil, maden ve gıda sektörlerinden yoğun katılımın yaşandığı gecede konuşan Catoni taşımacılık grubu genel müdürü Serdar Ayırtman, Catoni bünyesinde bulunan diğer lojistik firmalarından ve NYK line'in bölgeye verdiği artan önemden; Catoni Deniz İşleri a.ş. NYK İzmir hat müdürü Kazım Şar ise İzmir limanının direkt olarak Uzakdoğu limanlarına bağlanmasının Ege bölgesi'nin ticari potansiyeline yapacağı katkılardan bahsetti.

 NYK line İzmir limanına yanaşan California Jüpiter gemisi ile başlattığı bu servisi dünyanın en büyük taşımacılık ittifakı olan "Grand Alliance" üyeleri ile ortaklaşa çalıştıracak.

NYK line mevcut servisleri (direkt Avrupa ve Karadeniz, aktarmalı Uzakdoğu) arasına kattığı bu hızlı servis ile özellikle Çin’den kısa sefer süresi talep eden ithalatçıları hedeflemektedir. Japonya, güney doğu Asya ve Avustralya limanlarına servisler aktarmalı olarak devanı edecek.

3 bin TEU kapasiteli 8 geminin sabit gün tarifeli haftalık seterleri ile İstanbul ve İzmir limanlarından Karadeniz (Ukrayna, Romanya) ve Uzakdoğu limanlarına da yük kabul edecek, (Gemiler sırasıyla Shanghai -Ningbo - Shekou - Singapore -Damietta - İstanbul, Ambarlı .-Constanta - Odessa - İzmir - Damietta - Singapore - Shanghai limanlarına uğrak yapacak.

Kaynak: Günboyu

Editör: TE Bilişim