Catoni bayrağı 160 yıldır dalgalanıyor

Catoni kuruluşunun yüzatmışıncı yılını kutlarken denizcilik alanındaki faaliyetlerini geliştirerek sürdürmenin ve kara, hava ve diğer taşıma disiplinlerini kullanarak servis çeşitliliğini artırmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Catoni Deniz İşleri A.Ş., 1957'den buyana NYK Logistics & Megacarrier firmasının Türkiye temsilcisi olarak "Liner" ve "Lojistik" alanında servis vermekte ve kendi projelerini hazırladığını belirten Finans Müdürü Sinan Ethemoğlu," 'Liman Acenteliği' servisi ile düzenli hatta çalışmayan ve Türkiye &Karadeniz limanlarına uğrak yapan gemilerin sahiplerine ve kiracılarına hizmet vermektedir. Grup firmaların merkezi İstanbul'dadır ve İzmir, Mersin, İskenderun'da şubeleri bulunmaktadır" dedi.

Ethemoğlu, "Yusen Air & Sea Services firmasının ağı içinde bulunan Catoni, dünyanın her noktasında müşterilerine hizmet vermektedir. Fanvarding konusunda dünyanın önde gelen iş ortaklan ile müşterilerine hizmet veren Catoni Hava Cargo'da rekabetçi çözümleri en yüksek servis kalitesiyle vermeyi başarmıştır" diye konuştu.

LCL'LE BİR İLKE İMZA

Ethemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "LCL lojistik Ltd şirketi İstanbul'da kurulmuş olmakla birlikte tüm Türkiye'ye hizmet vermektedir. Amacı, sadece meyve -sebze, ilaç, çiçek, et, süt ürünleri ile donmuş her tür kargoyu yüksek dikkatle ve uygun transit sürelerde taşıyıp, ithalatçı ve ihracatçılara ve aynı zamanda nihai kullanıcılara hizmet vermek olan LCL Türkiye, kadrosunda bulunan denizyolu ve karayolu taşımacılığında tecrübeli elemanianyla piyasadaki boşluğu doldurmayı ve katma değer sunarak müşteri memnuniyetini en üst seviye çıkarmayı hedeflemektedir. Sadece konteynır veya sadece tır taşımacılığı değil gerektiğinde hem ihracat hem de ithalat ayağında multimodal taşımacılığı da elleçleyebilecek bir yapıyla bir ilke imza atmaktadır. Crossdock ve depolama konusunda en kısa sürede yaünma girecek olan LCL Türkiye, Türk insanının ve firmaların local bakış açısını LCL AB'nin global vizyonuyla birleştirerek glo-cal bir anlayış sunmaktadır."

KARADENİZ HATTI

Catoni'nin Türkiye'de kurmuş olduğu acentelik ağını 1992 yılından itibaren Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere de taşımaya karar verdiğini ve bu karar doğrultusunda Romanya ve Bulgaristan'da ilk ofislerini açtığını ifade eden Finans Müdürü Ethemoğlu, "Bugün Catoni Türkiye'deki dört ofisin yanı sıra Gürcistan, Tiflis ve Poti'deki kendi ofisleri, Rusya ve Ukrayna'da anlaşmalı ofisleriyle hizmet vermektedir yakın zaman içersi nde Azerbaycan'da açılacak ofisiyle tüm Karadeniz'i acentelik ağı içine almış olacaktır. Catoni Gürcistan'da bulunan ofisleri vasıtasıyla Kaflcas Bölgesi ve Hazar ötesi ülkelere hizmet veren ve dünyanın en etkin konteynır taşıyıcılarından biri olan Hapag Loyd'un acenteliğini yapmakta ve bu cbölgelerde Liner acenteliği servisi vermektedir. Bunun yanı sıra Tramp acentelik alanında da NYK, Crystal Cruises, BP ve Petrol Ofisi gibi firmalara hizmet vermektedir. Catoni Gurubunun ;1983 yılında kurulan Catoni Perasa Gözetim, Ekspertiz ve Kordinatörlük A.Ş. 1885yılında Belfante& Catoni Lloyd's ile yaptığı anlaşmayı bugün İskenderun, Mersin, Antalya limanları başta olmak üzere Türkiye'nin Güney ve Doğu bölgesinde devam ettirmektedir. Dünyanın en büyük gözetim firmalanndan biri kabul edilen Saybolt'un temsilciliğini yapmakta olan Catoni Persa, Türkiye ve tüm Karadeniz 'de kalite ve miktar gözetimleri, ekspertiz, kalibrasyon ve kontrol hizmetler vermektedir. Gebze Organize Sanayi Bölgesinde ve Mersinde ODTU-PAL ile ortak laboratuarları bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Ekonomik Çözüm
Yayın Tarihi: 10 Mart 2007

Editör: TE Bilişim