Gemi Yakıt İkmalciler Derneği'nin bu sene üçüncüsünü düzenlediği "3. Uluslararası Bunker Konferansı" yoğun katılımcılar eşliğinde İstanbul Ritz-Carlton Oteli'nde başladı.

Mustafa Muhtaroğlu'nun Oturum Başkanlığı'nı yaptığı sabahki toplantılarda,  Başbakanlık Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naipoğlu, Uluslararası Bunker Birliği Genel Sekreteri İan Adams ve Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Eraydın birer konuşma yaptılar.

Sabahki oturumun ikinci bölümünde Çukurova Grubu şirketlerinden Baytur Trading S.A adına Cem Özoral, Bunker faaliyetleri konusunda katılımcılara bir sunumda bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Polaris Denizcilik Genel Müdürü Levent Akson, dünya denizcilik piyasasındaki, son beş yılın analizini yaptı.

Konferans etkinlikleri çerçevesinde, Demo Prodüksiyon tarafından hazırlanan ve 2. Dünya Savaşı'nda Yunanistan'a gıda yardımında bulunan Kızılay'ın yardım paketlerini götürürken, Marmara Adası Saray Köyü mevkinde batan, KURTULUŞ GEMİSİ'nin belgesi katılımcıların beğenisine sunuldu.

DTO Petrol A.Ş'nin sponsorluğunda verilen öğlen yemeğinden sonra, Energy Petrol'un sponsorluğunda düzenlenen boğaz gezisiyle, katılımcılara renkli bir etkinlik sunuldu.

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği, 3. Uluslararası Bunker Konferansı'na, sektörü çatısı konumunda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'ndan kimsenin katılmaması dikkat çekti. 

3. Uluslararası Bunker Konferasının yarın yapılacak sabahki oturumda, Robin Meech, Özgül Başer ve Gökmen Çöloğlu birer sunum yapacak.

Akşam verilecek Gala Yemeği ile son bulacak olan, 3. Uluslararası Bunker Konferansı'nın, sunumları, röportajları ve ilginç anektodları önümüzdeki günlerde DenizHaber.Com'da yayınlanacak.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim