"DTO çatısına geri dönmem asla söz konusu değil"

DenizHaber'e özel açıklamada bulunan Kaptan Levent Akson; "Benim için Deniz Ticaret Odası artık bitmiştir. Asla geri dönmeyi düşünmüyorum. Hakarete uğradığım bir yere geri dönmem söz konusu değildir" dedi.

Levent Akson; DTO Meclisi'ne katkıda bulunabilmek amacıyla davet üzerine katıldığını ancak Perşembe günü Mecliste karşılaşmış olduğu tutumu içine sindirebilmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

DTO Meclis Başkanı Erol Yücel'den geri dönmesi yönünde bir telefon aldığını belirten Kaptan Levent Akson; "Kendisine de ifade ettim. DTO Benim için bitmiştir. Geri dönmem asla söz konusu değildir" dedi.

Kaptan Levent Akson; geçtiğimiz Perşembe günü yapılan Meclis Toplantısında meclis kürsüsünden bir konuşma yapmıştı. Akson  bu konuşmasında DTO'yu üniversite kurmaya kalktığı için eleştirmiş; "Armatör hizmet vermez, hizmet alır. Piyasada et bulunmazsa DTO Kasaplık mı yapacak?" demişti.

Akson'un sözleri üzerine DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan sert bir konuşma yapmış; Levent Akson için "Siz tarafsınız, dolgu malzemeyle konuşuyorsunuz, pozitif ayrımcılığın babasını yapıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı. DTO Başkanı Kalkavan’ın ardından söz alan Kapt. Levent Akson “Eğer demokratikçe düşüncelerimi açıklayamayacaksam yarın sabah DTO Meclis üyeliğinden istifa ederim”  demiş ve ertesi sabah da söylediği gibi istifasını vermişti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim