Yalova Marina'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin bu sektörde dikkatleri üzerine toplayan bir konuma geldiğini belirtti.

10 milyon dolarlık bedelle tamamlanan Yalova'daki yat limanının 243'ü denizde, 97'si karada olmak üzere 340 yat kapasitesine sahip olduğunu belirten Erdoğan, ''2003 yılından itibaren arka arkaya yatırımlarını gerçekleştirdiğimiz ve hizmete aldığımız yat limanlarıyla bugün artık Türkiye bu sektörde dikkatleri üzerinde toplayan bir konuma yükseldi. Şu anda yat kapasitemiz Türkiye genelinde 15 bine ulaşmış durumda. İnşaatı bitenler hizmete alındığında, ihalesi devam edenler tamamlandığında kapasite 25 bin adede ulaşacak'' diye konuştu.

 

Türkiye'nin şu anda yat turizminden 3,5 milyar dolar gelir elde ettiğini belirten Erdoğan, bunu 2023 yılında 10 milyar dolara çıkarılacağını söyledi.

 

Erdoğan, ''Bu muhteşem eserin bir kez daha hayırlı olmasını, Koç Ailesi ile SETUR'un böyle bir yatırımı gerçekleştirmedeki katkısından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanıma ve özellikle ekibime özellikle teşekkür ediyorum'' dedi.

Öğleden sonra Aksa'nın Karbon Elyaf Üretim Tesisi'nin açılışının da yapılacağını belirten Erdoğan, bu yatırım ile Türkiye'nin karbon elyaf yatırımında dünyanın 9 ülkesinden biri haline geldiğini söyledi.

 

20. yüzyılın demirçelik yüzyılı olduğunu, ancak 21. yüzyılın karbon elyaf yüz yılı olacağını ifade eden Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün halatlarının karbon elyaf halat olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin bu alana Yalova'dan dev adımlarla giriş yaptığını belirtti.

 

''Bu iş aşk işidir, sevda işidir, bu iş yürek işidir yürek'' diyen Erdoğan, millete hizmet için yüreğin ortaya konulmaması halinde milletle bütünleşilemeyeceğini, aynı frekansın tutturulamayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim