BADER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şeyhun:  Türkiye denizcilik sektöründe lider ülke olacak

Barbaros Denizciler Derneği (BADER) üyeleri 2. olağan genel kurulunda yeni yönetimini seçti. Yönetim Kurulunda yer alan 11 üyeden 7’si değişerek genç yüzlerin yönetime katıldıği gözlendi.

Ortak paydası “Deniz” olan herkesi kucaklamayı hedefleyen BADER’ in 2. olağan kurul toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa BADER üyelerinin yoğun katılımı gerçekleşti.

Genel kurul toplantısının divan başkanlığına Yusuf Sertkaya, divan  üyeliğine ise Fatih Kabal ve Musa Korkmaz seçildi. Daha sonra eski yönetimin ve denetim kurulunun faaliyet raporları okundu. Yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri, genel kurul üyeleri tarafından ibra edildi.  Ardından yönetim kurulu üyelerini belirlemek için oy kullandı. 

Yapılan seçimde, Ali Şeyhun, Ali Kuşoğlu, Buhari Kaçan, Murat Dalyan, Nihat Cirit, Tamer Azak, Hidayet Çetin, Mehmet Altun, Fatih Çalışkan, Fuat Akgül, Vedat Parlar yeni yönetime getirildi. Denetleme Kuruluna Mustafa Dülgar, Hayrettin Yakut ve Sefa Öziler  seçildi.
 
Seçimin ardından hem eski yönetim hem yeni yönetim adına söz alan BADER Kaptan Ali Şeyhun, Dünya denizcilik platformunda Türkiye’nin hak ettiği konuma gelmesi için çalıştıklarını söyledi. 2006 yılında kurulan derneğin 2 yıl içinde birçok faaliyete imza attığına değinen Başkan Şeyhun,”BADER olarak yüklendiğimiz misyonu yerine getirmek için yoğun olarak çalışıyoruz.  Etik değerlerimiz korunarak ve geliştirilerek, denizcilik sektörüne yönelik faaliyet gösteren kişiler, organizasyonlar ve kuruluşların itibarını en üst düzeye ulaştırmak ana hedeflerimiz arasında.” dedi. Derneğin iki yıl içerisinde sektörün taktirini kazanan işler başardığını dile getiren Şeyhun, “Geçmiş iki yıllık sürece baktığımızda vizyon ve misyonumuza bağlı kalarak çok iyi bir sivil toplum kuruluşu imajı çizerek, sektörün takdirini kazandığımızı düşünüyorum.

Faaliyetlerimizi artırarak geçen yıllardan daha iyi bir performans göstermeye kendimizi mecbur hissediyoruz. Çünkü her geçen yıl hem tecrübe kazanıyoruz, hem de yüklendiğimiz görev itibarı ile sorumluluğumuz artıyor.” diye konuştu.

Kurulduğu günden bugüne 12 seminer düzenleyerek, denizcilik sektöründe bir rekora imza attıklarını ifade eden, Şeyhun, “Yüksek katılımlarla gerçekleştirilen bu seminerler belki de ayrı bir rekora daha vesile olmuştur. Bu seminerlerin faydalı olduğu bizzat katılımcılar tarafından sözlü veya yazılı olarak ifade edilmiş. Birçok kurum, kuruluş ve şahıslardan takdir ve teşekkür mesajı alınmıştır. En son düzenlediğimiz seminere 410 kişilik yoğun bir katılım gerçekleşti. Denizcilik alanında bu oranda yüksek katılımın yaşanması seminerlerimize olan ilginin bir göstergesidir.” şeklinde konuştu. Sektörde faaliyetlere daha büyük bir azim ve kararlılıkla devam edeceklerine dikkat çeken Şeyhun, avantajlarının üyelerinin sahip olduğu potansiyel tecrübe ve bilgi birikim olduğunu kaydetti. 

 Derneğin hedeflerinden bahseden Şeyhun, BADER’i lider sivil toplum kuruluşu yapmak istediklerini belitti. ‘Denizci Millet ve denizci Devlet’ sloganını hayata geçirmek için faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Şeyhun,”Türkiye’yi uluslar arası denizcilik sektöründe lider ülke yapmak için çalışıyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için proje geliştiriyoruz. Bunun yanında yapılan projeleri destekliyoruz.”diye konuştu.

Genel Kurula katılan Denizcilik Müsteşarlığı Marmara Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Liman Başkanı Kaptan Mustafa Azman, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Hüseyin Gani Aygün Armatör Kaptan Salih Zeki Çakır, Armatör Kaptan Vehbi Koç, yaptıkları konuşmalarda eski yönetime teşekkür ederken yeni seçilen yönetim Kurulu’na da başarılar dilediler.

Editör: TE Bilişim