AYSHIPS’ten Bir İlk ve Bir Destek Daha

 DEFAV, DEFAMED ve WİSTA gibi sektörün önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlendiği sosyal sorumluluk projelerine genel anlamda destek veren ve içerisinde yer alan Ayships bu sefer dünya üzerinde Japon felsefesine dayanan, bir savaş ve savunma sanatı olan Aikido için katkı sağlıyor.

UAAP önderliğinde 13-14 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek olan Uluslararası Seminere Türkiye’den ve Yurt dışından birçok Dojo’dan yoğun ilgi bekleniyor. Bu kapsamda 7. Dan Donovan Waite Shihan (USAF-US Aikido Federation) seminerin başlamasına birkaç gün kala İstanbul’da olacak ve organizasyon komite başkanı ve UAAP Baş Antrenörü 5. Dan Halis Duran ile son hazırlıkları ekibiyle birlikte yakından kontrol edecek.

Birçok yabancı misafire de ev sahipliği yapılacak olması ve bir savunma sanatı olan Aikido için İstanbul bir kez daha önemli bir kültür elçiliği görevi üstlenmiş olacak. UAAP geçen sene düzenlemiş olduğu Aikido'nun kurucusu Ueshiba’nın son öğrencisi Aikido efsanesi 8. Dan Yoshmitsu Yamada Shihan’ı İstanbul’da yoğun bir katılım ile ağırlamıştı.

Son dönemlerde oldukça talep gören Aikido savunma teknikleri, manevi aydınlanma, fiziksel sıhhat ya da zihinsel barış olarak tanımlanmaktadır. Yol anlamını da taşıyan bu spor uyum, barışın gelişimine büyük önem vermiş ve bu sanatın ahlaki ve manevi yönlerini vurgulamıştır. Aikido’nun bir tercümesi ‘Ruhun Uyum Yolu’ olarak yapılabilir ve bu uyumun vücuttaki göstergesi; huzur olarak da nitelendirilmektedir.

Editör: TE Bilişim