DB Schenker Arkas “Boğaziçi Servisi” ile Avrupa’dan Türkiye’ye hızlı bağlantı sağlıyor

DB Schenker Arkas’ın yeni başlattığı “Boğaziçi Servisi”, konvansiyonel ve intermodal yüklemeler için yaygın bir demiryolu servisi ile farklı sektörlerin ilgisini çekiyor.

Batı Avrupa ile Türkiye arasında direkt bağlantı sağlayan yeni servis, karayolu taşımacılığına alternatif yaratıyor. Türkiye’nin önde gelen Entegre Lojistik Servis Sağlayıcıları’ndan biri olan DB Schenker Arkas, vagon çeşitliliği ile blok trenlerin hızı ve güvenirliğini aynı çözümde buluşturan “Boğaziçi Servisi”ni başlattı. Farklı sektörlere uygun olan servis, Avrupa’nın bir ucundan Türkiye’nin bir ucuna hızlı bağlantı sağlıyor. Başlangıçta haftada iki kez gerçekleştirilen servisin talebe göre orta vadede haftada beş kez yapılması planlanıyor. İntermodal ve vagon yüklemeler için güvenilir bir servis olan “Boğaziçi Servisi”, DB Schenker Demiryolu ağı tarafından kapsamlı olarak organize edilen tek bir koridor olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca yüklemeler normal demiryolu yüklemelerine göre daha kısa sürede tamamlanıyor. Hızı sayesinde karayolu servislerine de bir alternatif sağlıyor. Almanya Nuremberg ile Çerkezköy arasını 6 günde tamamlayan servis, 45’lik konteyner ve Mega Combi konteyner seçenekleri sayesinde müşterilerine karayoluna göre hem hacim hem de ağırlık olarak daha fazla yük taşıma avantajı sunuyor. “Boğaziçi Servisi”ni tercih eden müşteriler, 45’lik konteyner ile 26 ton yükleme yapabilir veya Mega Combi konteyner’in 96 metreküplük hacminden faydalanabilirler. Yeni servis ayrıca, sabit fiyat garantisi sağladığı için müşteriler yıllık bütçelerini rahatlıkla planlayabiliyor.

Editör: TE Bilişim