Arkas’ın taşıma kapasitesi 26 bin 392 TEU’ya yükseldi

Arkas Holding, 1.604 konteyner kapasiteli Michel A ve Jean Pierre A adları verilen iki gemiyi daha filosuna kattı... 

Türk deniz taşımacılığının önde gelen şirketlerinden Arkas, Almanya’nın Wolgast kentinde yapılan törenle Michel A ve Jean Pierre A isimli gemilerini teslim alarak filosundaki gemi sayısını 23’e, toplam konteyner kapasitesini 26 bin 392 TEU’ya yükseltti. Bu yeni iki gemiyle birlikte  Arkas Deniz Ticaret Filosu’nun toplam 12 gemisi Alman Peene Werft tersanesinde yaptırıldı.

Peene Werft tersenesi, Hegeman Grubu tarafından 1992 yılında devralındıktan sonra günümüze kadar 12 Arkas adına olmak üzere yaklaşık 50 konteyner gemisi inşa etti. Arkas’ın, 2001 yılından itibaren Peene Wherft’ten teslim aldığı gemilerin kapasiteleri 1208-1604 TEU arasında değişiyor.

Arkas, 2009 yılına kadar aynı tersanede inşa edilecek toplam dört gemiyi de filosuna ekleyerek gemi sayısını 27’ye çıkaracak. 

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, gemi teslim töreninde yaptığı konuşmada “yeni gemilerin Türk limanlarıyla Akdeniz ve Karadeniz limanları arasında düzenledikleri konteyner seferlerine güç katacağını kaydetti.”

Lucien Arkas, “1978 yılında 200 TEU kapasiteli bir gemiyle Türkiye’den Avrupa ilk konteyner servisini de  biz başlatmıştık.  Bu tarihten sonra gemiler hızla değişti ve büyüdü. Bugün teslim aldığımız bu iki gemi hat taşımacılığı yapan şirketimiz Emes işletiminde Akdeniz’de hizmet veriyoruz. Filomuzun kapasitesini ve hizmet verdiğimiz hatlarımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk bayraklı filo büyüyor

Arkas’ın diğer 21 gemisinde olduğu gibi filoya katılan son iki gemi de Türk bayraklı. Gemiler Türk bayrağına geçmek için ilk seferlerini Türkiye’ye yaptıktan sonra Akdeniz sularında hizmet verecek.

Gemilere yine Arkas geleneğini sürdürülerek aile üyelerinin isimleri verildi.

Gemilerden Michel A, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın torununun,  Jean Pierre A ise ağabeyinin ismini taşıyor.

Foto: Bernard Arkas, MICHEL A isim annesi Şeyda Hatipoğlu, TC Berlin Başkonsolosu Ahmet Nasif Alpman , JEAN PIERRE A isim annesi Roseline Hephız, Lucien Arkas

Soldan sağa: Torsten Moschell (Peene - Werft Tersanesi Genel Müdürü), Dieter Stehr (Peene Tersanesi sahibi Detlef Hegemann AG. Yönetim Kurulu üyesi), MICHEL A isim annesi Şeyda Hatipoğlu, Lucien Arkas, JEAN PIERRE A isim annesi Roseline Hephız, Detlef Hegemann, ve Siegfried Crede (Peene Tersanesi sahibi Detlef Hegemann AG. Yönetim Kurulu üyesi)

MICHEL A VE JEAN PİERRE A TEKNİK ÖZELLİKLER:

Uzunluk 184 m
Genişlik 24.5 m
Derinlik 14.2 m
Deadweight 21.960
Konteyner kapasitesi 1604 TEU

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim